Cum va fi vremea în weekend

FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com
FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com

Meteorologii anunță că începând de astăzi, valul de căldură se intensifică și a fost emisă o avertizare cod galben pentru toată țara. În unele județe va fi cod portocaliu.

În Bucureşti, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi de 36…37 de grade, joi (3 august) şi în jurul valorii de 39 de grade, vineri (4 august).

„Temperaturile minime vor fi de 19…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat”, anunţă ANM.

Potrivit ANM, vineri (04 august), valul de căldură se va extinde în toată ţara şi va fi caniculă în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

”Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 20 de grade”, a mai precizat sursa citată.

De asemenea, a fost emis cod portocaliu pentru vineri.

”Canicula se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa între 19 şi 25 de grade”, arată ANM.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) disconfortul termic se va menţine ridicat în toate zonele de câmpie şi va mai fi caniculă local în regiunile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.