Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Căldura va fi greu de suportat în aproape toată țara. Foto: Pixabay

Meteorologii anunță temperaturi peste cele normale în toată țara până la sfârșitul lunii iulie și în prima săptămână din august. Vor fi valori mai ridicate în sud și sud-est.

Săptămâna 10 – 17 iulie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice. Cu excepţia nord-vestului extrem al ţării unde regimul pluviometric va fi local excedentar, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în sudul ţării şi la munte.

Săptămâna 17 – 24 iulie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud şi sud-est. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 24 – 31 iulie. Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurului celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 31 iulie – 7 august. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile nordestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.