Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

FOTO: pixel2013/Pixabay.com
FOTO: pixel2013/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis estimările meteo pentru următoarele patru săptămâni. În prima săptămână a estimării va fi o vreme răcoroasă, urmănd ca apoi să revină temperaturile normale pentru această perioadă.

Săptămâna 6 – 13 septembrie. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 13 – 20 septembrie. Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai ridicate în sud-vest. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, dar cu o tendinţă uşor deficitară, local, în jumătatea estică a ţării.

Săptămâna 20- 27 septembrie. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui uşor excedent, local.

Săptămâna 27 septembrie – 4 octombrie. Mediile valorilor termice se vor situa uşor sub cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nord-estică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă, vor fi local deficitare în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.