Cum va fi vremea în martie

FOTO: Nennieinszweidrei/Pixabay.com
FOTO: Nennieinszweidrei/Pixabay.com

În luna martie vor fi temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, chiar ușor mai ridicate în unele regiuni, potrivit estimărilor făcute de meteorologi.

Săptămâna 27 februarie – 06 martie. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, dar şi uşor mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar şi deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

6 – 13 martie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

13 – 20 martie. Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

20 – 27 martie. Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.