Cum va fi vremea în luna octombrie

FOTO: pepperminting/Pixabay.com
FOTO: pepperminting/Pixabay.com

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, până pe 23 octombrie. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. De asemenea, ploile vor fi foarte rare în majoritatea țării.

Săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și sudice.

Săptămâna 2 – 9 octombrie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, îndeosebi în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.

Săptămâna 9 – 16 octombrie. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, sud-vestul, precum și în zona de munte din sudul țării, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 16 – 23 octombrie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.