Cum va fi vremea de Revelion

Meteorologii anunță că astăzi vremea va fi rece în majoritatea zonelor, geroasă dimineaţă şi noaptea în centru, Subcarpaţii Getici şi izolat în nordul teritoriului. Cerul va fi de la variabil la senin cu înnorări în cursul zilei în sud-estul şi sudul ţării unde, pe arii tot mai restrânse, trecător va ninge slab.

Potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte, iar în primele ore ale intervalului şi în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -18…-19 grade în estul Transilvaniei. Pe spaţii mici dimineaţă şi local noaptea, în zonele mai joase de relief, va fi ceaţă asociată cu chiciură.

BUCUREȘTI. Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi trecător va ninge slab. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -5 grade. Vântul va sufla slab şi moderat.

ASTĂZI. La munte, vremea va fi rece, geroasă mai ales dimineaţă şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special în prima parte a zilei, în zona Carpaţilor de Curbură, unde trecător va mai ninge slab. Vântul va continua  prezinte intensificări, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde va viscoli şi spulbera zăpada.

SÂMBĂTĂ. Vremea va fi rece în majoritatea zonelor, geroasă dimineaţă şi noaptea în centru, Subcarpaţii Getici şi izolat în nordul teritoriului. Cerul va fi de la variabil la senin cu înnorări în cursul zilei în sud-estul şi sudul ţării unde, pe arii tot mai restrânse, trecător va ninge slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte, iar în primele ore ale intervalului şi în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -18…-19 grade în estul Transilvaniei. Pe spaţii mici dimineaţa şi local noaptea, în zonele mai joase de relief, va fi ceaţă asociată cu chiciură.

La munte, vremea se va menţine geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a zonei montane, în timp ce, la amiază se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele din ziua anterioară. Cerul va fi de la variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele înalte.

DUMINICĂ. La munte, vremea se va menţine local geroasă, dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi de la variabil la senin, cu înnorări trecătoare în primele ore în masivele sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele înalte din nordul Carpaţilor Orientali şi în Carpaţii de Curbură. Valorile termice vor fi comparabile cu cele înregistrate în intervalul anterior.

FOTO: Paulius Malinovskis/Flickr (creative commons)