Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

FOTO: jill111/Pixabay.com
FOTO: jill111/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, până pe 3 ianuarie. Meteorologii anunță că în România își va face simțită prezența o masă de aer cald, iar temperaturile vor fi mai ridicate pentru această perioadă în prima parte a lunii decembrie, mai ales în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Din 20 decembrie, valorile în termometre vor reveni la normal în aproape toată țara.

La fel, cantitățile de precipitații estimate în perioada Crăciunului și a Anului Nou vor fi apropiate de cele normale, în majoritatea zonelor.

Săptămâna 13 – 20 decembrie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20 – 27 decembrie. Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară în regiunile vestice și local în cele centrale și sud-estice.

27 decembrie – 3 ianuarie 2022. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.