Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

FOTO: JillWellington/Pixabay.com
FOTO: JillWellington/Pixabay.com

Meteorologii anunță că în următoarea perioadă temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru luna decembrie. În următoarele două săptămâni, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în zonele extracarpatice.

Iată cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie:

Săptămâna 7 – 14 decembrie 2020. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare marte a țării, dar mai ales în sud-estul extrem și în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Ploile vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în jumătatea nordică a Olteniei și Munteniei, iar în restul țării va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 14 – 21 decembrie 2020. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 21 – 28 decembrie 2020. Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 28 decembrie – 4 ianuarie 2021. Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.