Cum te pregatesti pentru prima zi la sala: 5 recomandari utile

Foto: https://www.pexels.com/photo/an-on-treadmill-1954524/

Te-ai decis sa adopti un stil de viata mai sanatos si ti-ai luat un abonament la sala de fitness? Felicitari! Ai facut primul pas, iar acum este important sa iti pastrezi motivatia si sa evoluezi constant, de la o saptamana la cealalta.

Mersul la sala poate fi extrem de intimidant pentru un incepator. Multitudinea de aparate, diferitele gantere si discuri, toate pot fi derutante. Cu toate acestea, nu trebuie sa iti faci griji, caci ti-am pregatit o lista cu tot ce trebuie sa faci inainte de prima zi de antrenament.

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de prima ta zi la sala de fitness

Iata o lista cu cele mai importante 5 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de prima ta ora de fitness: 

1. Nu iti uita acasa lucrurile esentiale

Inainte sa pleci de acasa, asigura-te ca ai cu tine strictul necesar. Daca stii ca urmeaza sa frecventezi sala, investeste intr-un echipament creat special pentru fitness. Poti gasi tot ce ai nevoie intr-un outlet Adidas, unde ai la dispozitie produse de calitate, la preturi accesibile.

Va trebui sa ai in geanta de sala o pereche de colanti si un tricou sau un maieu special, toate confectionate dintr-un material ce permite pielii sa respire si sa ramana uscata.

Apoi, nu uita sa iei cu tine pantofii sport, pe care ii vei folosi doar la antrenamente. Pune in geanta si o sticla cu apa, un prosop, un deodorant si un set de haine de schimb. Acum esti pregatit pentru primul antrenament!

2. Mananca inainte de a merge la antrenament

Regula de aur este sa nu mergi niciodata la sala cu stomacul gol, mai ales daca vrei sa te antrenezi in prima parte a zilei. Corpul tau are nevoie de energie pentru a performa la capacitate maxima, asa ca ia cel putin o gustare, cu una sau doua ore inainte de a incepe efortul fizic.

Specialistii recomanda consumul de carbohidrati inainte de sala, pentru a capata suficienta energie pentru tot antrenamentul. Mananca o banana cu fulgi de ovaz, putin orez integral sau o portie de paste.

In caz contrar, daca nu mananci inainte de a depune efort, s-ar putea sa te confrunti cu slabiciune, senzatie de greata, ameteala si dureri de cap.

3. Nu sari peste incalzire

Incalzirea nu trebuie sa fie omisa niciodata, mai ales daca esti la inceput de drum. Muschii si ligamentele au nevoie sa se incalzeasca, pentru a putea face fata antrenamentului cu greutati.

Poti incepe cu zece minute de alergare usoara pe banda sau poti face o serie de fandari, genuflexiuni si flotari. Fa un stretching usor si, de-abia apoi, incepe exercitiile dificile.

4. Vino pregatit pentru antrenament

Motivul pentru care majoritatea incepatorilor renunta repede la sala este lipsa unei rutine. Cand intri in sala, trebuie deja sa stii ce fel de antrenament urmeaza sa faci. Astfel, vei putea valorifica la maximum timpul petrecut acolo si nu te vei simti intimidat de prea multe optiuni.

Pentru prima ta zi la sala, poti face un workout general, care sa te familiarizeze cu aparatele. Incepe cu exercitii compuse, care sa activeze muschii picioarelor, abdomenul si fesierii. Fandarile si genuflexiunile sunt perfecte in acest scop!

Apoi, muta-te la aparatele pentru brate si umeri, testandu-le si determinand ce iti place cel mai mult.

5. Invata sa efectuezi corect miscarile de baza

Inainte de a pune mana pe bara cu greutati sau pe gantere, asigura-te ca faci exercitiile cu propria greutate, in mod corect.

Urmareste cateva tutoriale pe YouTube sau roaga pe cineva din sala sa te asiste, la inceput. Invata sa executi miscarile corect, astfel evitand accidentarile si incidentele neplacute.

Nu in ultimul rand, daca ai prieteni pasionati de sport, roaga-i sa te insoteasca. Antrenamentele in grup sunt mult mai distractive si va veti putea motiva unii pe ceilalti in mod constant, pentru a va atinge rezultatele.