Cum te poate ajuta tehnologia să fii mai eficient în business

Foto: Shutterstock

De la aplicațiile care pot face aproape singure contabilitatea unei firme până la gadgeturile și programele ce permit comunicarea de la distanță, tehnologia poate oferi toate uneltele pentru ca businessul tău să aibă cele mai bune rezultate. Iată câteva inovații la care poți apela acum pentru a deveni cel mai bun în domeniul tău de activitate.      

 

  • Aplicații de task management

 

Aceste aplicații sunt foarte folositoare dacă vrei să coordonezi eficient o echipă, mai ales dacă aceasta este formată și din colaboratori externi.

Pe o platformă ca Asana, Basecamp, Centrallo, Trello sau oricare altă variantă dintre zecile de programe dedicate, poți uploada fișiere, trimite notificări pe email cu sarcinile pe care fiecare membru trebuie să le realizeze, poți adăuga comentarii la taskuri direct din email și poți face o mulțime de alte lucruri utile.

Astfel toată activitatea echipei se întâmplă într-un singur loc, devenind mult mai ușor și mai eficient de gestionat pentru cei implicați în proiect.    

  1. Programe inteligente de contabilitate

Un pas important pentru eficientizarea businessului este și eliminarea birocrației, iar acest lucru se poate face cu ajutorul unei aplicații de salarizare ce ajută la centralizarea eficientă a  informațiilor despre angajați și la calcularea  ușoară a tot ce ține de câștigurile lor.

Un astfel de program arhivează automat toate documentele pentru ca informațiile să poată fi folosite oricând e nevoie de ele. În plus, face actualizări legislative ori de câte ori e cazul astfel încât niciun control venit din partea instituțiilor statului să nu te prindă nepregătit.

  1. Programe de automatizarea a sarcinilor

Mai ales când vine vorba de prezența pe rețele de socializare, automatizarea taskurilor repetitive salvează timp și bani. Există mai multe aplicații ce pot ajuta cu procesul de automatizare, însă printre cele mai bune, așa cum sunt  recomandate de craftinteractive.ro , sunt Zapier sau Hootsuite.

Zapier este o platformă  performantă ce automatizează procesul trecerii conținutului de pe o rețea pe alta, incluzând nenumărate platforme printre care Facebook, LinkedIn, Instagram, Youtube, WordPress, Asana, Dropbox sau Office 365.

Hootsuite este în mare parte o interfață între businessul pe care-l deții  și utilizatorii care urmăresc conturile aferente acestuia. Datele oferite în timp real cu ajutorul aplicației te ajută să fii la curent cu noile actualizări în rețele sau în paginile care te interesează.

Hootsuite se adresează businessurilor medii și mari, care trebuie să fie la curent cu ce se petrece la nivel macro în rețelele sociale, pentru eficientizarea procesului de social media și marketing online.

  1. Aplicații de sintetizare a  informației

Dacă ai un business e important să rămâi informat cu privire la evenimentele care se întâmplă în domeniul tău de activitate, la noi schimbări de legislație, la trenduri etc.

Pentru a nu „răsfoi” printre zeci de pagini de web în căutarea informației care te interesează, poți descărca aplicații realizate special pentru a sintetiza informația și pentru a aduna într-un singur loc toate știrile pe care le cauți.

Flipboard este o aplicație care adună, pe baza subiectelor care-ți plac,  informații relevante de pe mai multe site-uri, plus poze, organizându-le pe toate într-un format de revistă personalizată pentru tine. Aplicația Feedly face  aproape același lucru, adunând toate linkurile tale preferate într-un singur loc pentru ca tu să ai acces facil la informație.

  1. Gadgeturi și programe pentru comunicarea la distanță

Datorită inovațiilor în tehnologie, afacerile moderne au devenit mult mai flexibile când vine vorba de modul de lucru al angajaților. Prin facilitarea muncii de la distanță din punct de vedere legal și logistic, orice companie poate recruta acum specialiști pe domeniul său de activitate, de oriunde din lume, printr-o simplă videoconferință.   

Tot cu ajutorul videoconferințelor, angajații pot ține legătura cu colegii de breaslă, pot participa la cursuri, sunt încurajați să comunice și să-și împartă ideile, toate acestea ducând în cele din urmă la un mediu mai bun de lucru și prin urmare mai productiv.

Asigură-te că sala ta de conferințe este dotată cu aparatură inteligentă precum display-uri digitale, boxe și programe precum Skype,  pentru o comunicare online cât mai facilă în afaceri de la distanță.

Mai mult decât eficientizarea businessului, tehnologia te poate ajuta să rămâi competitiv pe piață. În condițiile în care majoritatea companiilor folosesc acum tehnologie în toate procesele, de la producție, la comunicare, singurul mod de a fi relevant pe piață este upgradarea.      

Sursă foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.