Cum se va merge la școală din septembrie. Când s-ar putea trece din nou la școala online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că decizia ca școala să înceapă cu prezența fizică de la 13 septembrie rămâne neschimbată, însă exclude și faptul că ar putea intra în vigoare scenariile de anul trecut, roșu, galben și verde, dacă valul 4 va fi unul de amploare.

„Suntem obligaţi să luăm în calcul posibilitatea de rezervă, în cazul total nedorit – o situaţie în care eu personal am dreptul să nu cred, având în vedere că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii, având în vedere procentul celor vaccinaţi din școli, având în vedere respectarea regulilor – am dreptul să cred că vom începe şcoala cu prezenţă fizică, fără niciun fel de scenarii.

Elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome vor sta în continuare acasă, şcoala fiind obligată, în continuare, să le asigure accesul la procesul de învăţare în sistem online. Dar pentru toţi ceilalţi elevi, şcoală cu prezenţă fizică”,  a precizat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Ministrul a mai spus și că sunt pregătite scenariile de funcționare, în cazul în care pandemia se va agrava.

„Vom susține aceleași scenarii sau chiar o ridicare a nivelului până la care elevii pot participa la școală cu prezență fizică. (…) Prima variantă este să rămânem pe aceeași variantă cunoscută a scenariilor roșu, galben, verde. (…) Ceea ce ştim în acest moment și ceea ce am anunțat ca modalitate asumată este că şcoala va începe cu prezenţă fizică.

Am pierdut mult prea mult. Sunt nevoit să repet principiul conform căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Şcoala este o activitate esenţială. Scenariul principal este cel cu prezenţă fizică”, a mai spus ministrul Educației.