Cum se circulă pe drumurile din țară. Zonele cu zăpadă, ceață, polei și carosabil umed

mașină drum polei zăpadă
Foto: NoName_13 / pixabay.com

Niciun drum din țară nu este închis din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, însă în anumite zone se circulă în condiții de iarnă, transmite Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

Astfel, se circulă în condiții de iarnă în zonele de munte, precum și în județele din regiunea Moldovei, unde se acționează atât cu utilaje, cât și cu material antiderapant.

De asemenea, ceața scade vizibilitatea în trafic sub 200 metri, izolat sub 50-100 metri, pe mai multe artere rutiere din județele Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Maramureș și Prahova.

Iar carosabilul este alunecos din cauza poleiului care se formează pe alocuri în județele:

Harghita – DN 15 între Toplița și Borsec și DN 13B între Praid și Gheorgheni;
Maramureș – DN 18 între Borșa și Cârlibaba;
Vrancea – DN 2M între Andreiașu de Jos și Broșteni.

La nivelul țării, se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitații mixte pe alocuri, însă acestea au scăzut în intensitate față de ultimele 24 ore.

Pe arterele rutiere principale, respectiv Autostrada A1 București-Pitești, Autostrada A2 București-Constanța, Autostrada A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, în general fără precipitații și fără porțiuni cu polei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.