Cum se apără Raluca Turcan după ce a fost pozată fără mască

Raluca Turcan nu poartă mască și nu respectă distanțarea socială, dar nu crede că a făcut ceva greșit. Foto: Facebook

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a fost surprinsă fără mască, într-o mașină, alături de mai multe persoane, la o campanie de împădurire desfășurată în județul Sibiu.

Se poate observa, în mai multe fotografii publicate pe paginile de Facebook ale participanților, că masca nu este purtată. La evenimentul de împădurire de lângă orașul Tălmaciu a participat și șefa Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean.

Regulile de distanțare socială sunt și ele ignorate de Raluca Turcan.

Iată ce explicații a oferit ministrul Muncii pe Facebook:

Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen;
➡️ De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.
➡️ Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;
➡️ Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor.”

”Fotografiile de mai jos întăresc cadrul de înțelegere. Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată. Îmi doresc să rămânem toți prudenți, echilibrați și să trecem cu bine de aceste momente”, a precizat, cu ipocrizie, Turcan, atașând câteva imagini în care purta masca de protecție.