Cum să-ți completezi veniturile: 8 metode rapide și eficiente pentru a face bani

Sursă foto: pathdoc/ Shutterstock

De multe ori, salariul pe care îl obții la locul de muncă este insuficient pentru a face față tuturor cheltuielilor lunare, de aceea apare nevoia de a lucra suplimentar sau de a găsi metode eficiente pentru a-ți completa veniturile.

 

Opțiunile pentru a face mai mulți bani într-o lună sunt nelimitate și sumele câștigate depind foarte mult de disponibilitatea pe care o ai în a te implica în alte activități. Iată câteva dintre cele mai rapide și eficiente metode de a face bani:

1. Studii online

O metodă populară, mai ales în rândul studenților, de a face bani ușor este prin participarea la studii online în timpul liber. Companiile de cercetare de piață internaționale sunt mereu în căutare de noi membri pentru a participa la studii în vederea testării anumitor produse. În doar câteva minute poți câștiga până la cinci euro.

 

Este important de reținut faptul că atunci când obții venituri extrasalariale din activități independente, a căror valoare depășește 12 salarii minime brute, trebuie să completezi și să depui la ANAF Declaratia Unica, pentru calcularea contribuției la asigurările sociale de sănătate, în procent de 10%.

2. Curierat

Pentru că, în ultima perioadă, au apărut numeroase servicii de livrare – de la produse alimentare până la documente – nevoia de curieri este mare. Tot ce ai nevoie pentru a intra în această breaslă este un mijloc de transport rapid (trotinetă, bicicletă, motocicletă, role) și un smartphone. Pe lângă banii pe care îi obții de la compania angajatoare, îți poți întregi veniturile și prin bacșișurile de la clienți.

3. Șoferie

În timpul liber, te poți afilia uneia dintre marile companii de taximetrie. Dacă ai mașină personală, poți deveni șofer pentru una dintre companiile mari care oferă servicii de transport (Uber, Taxify, Yango). Avantajul acestui serviciu este că îți poți face singur programul în funcție de disponibilitate și de nevoia de a câștiga bani.

4. Comerț

Dacă te împiedici mereu de lucruri pe care nu le mai folosești, e timpul să organizezi o expoziție cu vânzare. Poți face acest lucru în propriul garaj, la un târg de profil sau online. Mobilier vechi care îți prisosește, haine pe care nu le mai porți, cărți, CD-uri și jocuri sunt doar câteva dintre obiectele pe care le poți vinde pentru a face rapid rost de bani.

5. Imobiliare

O altă metodă de a face rapid bani este prin închirierea unei camere din locuință. Poți face acest lucru în regim hotelier sau poți avea un chiriaș pe termen lung. Începutul anului universitar este un bun moment de a pune un anunț pe site-urile specializate.

6. Client misterios

Seriozitatea, punctualitatea și atenția la detalii sunt calități pe care companiile care evaluează produsele și serviciile supermarketurilor, restaurantelor ori hotelurilor din perspectiva unui client le caută la un colaborator. Mystery shopper este un job de observare a activităților unor firme pentru a crește standardele afacerilor din România. De regulă, pentru această poziție se lucrează pe bază de proiect și timpul pe care trebuie să îl ai la dispoziție într-o zi este de cel puțin o oră.

7. Freelancer

Activitățile independente îți pot aduce venituri suplimentare. În acest sens, poți scrie sau corecta texte, poți edita fotografii sau îți poți folosi folosi vocea pentru diferite aplicații de asistenți virtuali. Avantajul acestor activități este că nu se desfășoară după un program fix, drept urmare, suma câștigată depinde de disponibilitatea ta.

8. Meditații

O altă metodă eficientă de a face bani este cu ajutorul meditațiilor. Limbile străine, precum și cunoștințele în domenii precum IT, chimie, matematică și fizică te pot ajuta să câștigi bani pentru a-ți depăși condiția financiară precară. Pune un anunț pe grupurile de liceeni și studenți și începe să dai mai departe cunoștințele dobândite în atâția ani de studiu.

 

Pentru a-ți suplimenta veniturile, opțiunile sunt nelimitate, însă trebuie să știi că toate aceste activități nu te vor ajuta să te îmbogățești peste noapte.

 

Sursă foto: pathdoc/ Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.