Cum să te ferești de virusul din China

Foto: Pixabay.com

Chinezii au realizat un ghid pentru evitarea virusului periculos. Cercetătorii au ajuns la concluzia că fiecare pacient infectează două-trei persoane.

În absența unui tratament specific pentru acest tip de coronavirus, pot fi tratate doar simptomele. Unii purtători ai virusului nu arată simptome sau au doar forme ușoare ale acestora.

”Estimăm că, în medie, fiecare persoană confirmată a infectat 2,6 (intervalul de incertitudine: 1,5-3,5) persoane până la 18 ianuarie 2020, conform unei analize care combină estimările noastre anterioare privind mărimea focarului din Wuhan cu traseul epidemiei”, se arată într-un raport realizat de Imperial College London, citat de Libertatea.

Simptomele coronavirusului din China sunt următoarele:

  • Febră
  • Tuse
  • Nas care curge
  • Dificultăți respiratorii
  • Dureri de cap și de gât

Simptomele apar între 2 și 14 zile de la expunere. Coronavirusul atacă mai ales persoanele vulnerabile, precum copiii, bătrânii și oamenii cu un sistem imunitar scăzut, în unele cazuri devenind fatal.

Originea coronavirusului este încă misterioasă, fiind infirmată expunerea la animale – principala sursă a acestor virusuri.

Pentru a îngreuna răspândirea virusului, este recomandat să vă spălați des pe mâini, să vă acoperiți nasul când strănutați și să evitați persoanele care prezintă simptome.