Cum să recreezi atmosfera unei cabane de vacanță în apartamentul tău

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Digital Storm

Dacă visezi să ai cabana ta și abia aștepți weekendul pentru a da o fugă la munte, să te relaxezi și să te bucuri de natură, nu ar strica să îți transformi locuința de la țară astfel încât să recreezi o atmosferă de vacanță.

Designul rustic este ideal dacă vrei să sporești confortul unei case și să o transformi într-un loc perfect ca să te retragi atunci când vrei să îți reîncarci bateriile. Cum nu avem întotdeauna timp sau bani pentru a ne bucura de o vacanță la munte, soluția poate fi să aduci câteva îmbunătățiri casei tale de la țară, ca să te simți ca într-un concediu de fiecare dată când o vizitezi.

Mizează pe un design rustic

Designul rustic, cu influențe tradiționale, este practic, are un aspect inedit și poate fi ideal chiar și pentru imobilele mai vechi. Într-o casă îți va fi mult mai ușor să folosești lemnul decât într-un apartament. Podelele de lemn sau parchetul care imită lemnul, cărămida roșie, precum și piatra naturală sunt materialele cu care poți pune baza acestui tip de decor. Nu arunca nici covoarele tradiționale, mai ales dacă pot fi recondiționate. Te pot ajuta să recreezi o atmosferă tradițională autentică și să păstrezi un aer nostalgic în casa ta de la țară.

Înlocuiește vechea sobă din living

Soba de teracotă, nelipsită din casele de la țară, poate fi destul de dificil de întreținut, mai ales dacă nu locuiești permanent aici și vii doar câteva weekenduri. În plus, dacă vrei să transformi casa astfel încât să îți amintească mai degrabă de o cabană rustică, cea mai bună soluție este să alegi un șemineu modern, pe care să îl transformi în elementul central al încăperii. În apropiere vei așeza canapeaua sau patul, astfel încât să te poți bucura oricând de o seară petrecută în liniște, lângă foc, simțindu-te ca și când te-ai afla într-o cabană din vârf de munte.

Decorează în mod inteligent

Atunci când redecorezi casa de la țară ai de ales între două variante: fie mergi pe un design tradițional, păstrezi mobilierul vechi și aduci mici îmbunătățiri care să sporească confortul, fie optezi pentru un stil de amenajare care să includă elemente modern: mobilier nou, tehnologie de ultimă oră și idei îndrăznețe care să îi transforme complet interiorul. Alegerea este condiționată, în mare parte, de aspectul financiar. Însă dacă ai pus deoparte o sumă semnificativă pentru renovarea casei, atunci îți vei putea pune în aplicare chiar și cele mai ambițioase idei de design.

O soluție pentru a-ți scădea costurile cu renovarea și a păstra aerul tradițional al locuinței este să cauți chilipiruri pe la târgurile și magazinele de vechituri. S-ar putea să ai surpriza să găsești piese de mobilier sau decorațiuni vintage la prețuri care să nu îți dea peste cap tot bugetul.

Amenajează-ți un loc de relaxare în grădină

Unul dintre motivele pentru care ne relaxăm instantaneu în vacanță are legătură cu timpul petrecut în aer liber, în mijlocul naturii, departe de aglomerația și zgomotul urban. În grădina din curte, îți poți amenaja un foișor din lemn, în care să îți bei cafeaua de dimineață sau să citești o carte în căldura plăcută de la prânz, în mijlocul primăverii. Ai grijă să întreții cât mai bine grădina. Plantează flori, arbuști și pomi astfel încât să creezi un refugiu în jurul foișorului.

Dacă nu ai un spațiu foarte generos în grădină, o altă soluție poate fi amenajarea unei terase sau a unei prispe, chiar lângă casă. Este un proiect care va necesita o planificare mai atentă și o cheltuială considerabilă, dar tot efortul va merita atunci când te vei așeza cu prietenii în jurul mesei de afară.

Transformarea casei de la țară astfel încât să îți amintească de cabanele de la munte poate fi un proiect perfect dacă îți petreci aproape fiecare weekend aici, lucrând în grădină sau bucurându-te de aerul curat. În plus, vei avea un loc confortabil în care să te retragi atunci când aglomerația și poluarea din oraș devin insuportabile.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Digital Storm

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.