Cum să îți crești economiile de la o lună la alta: 4 soluții eficiente

Foto: Shutterstock

Atunci când vrei să începi să economisești bani și, mai mult decât atât, să găsești modalități prin care să îți poți crește bugetul de economii, este important să pleci de la bun început cu un plan bine pus la punct.

Fie că vrei să economisești ca să pleci într-o călătorie prin lume, să îți cumperi o casă, să întemeiezi o familie sau chiar să ieși la pensie mai devreme, există câteva soluții care îți pot fi de ajutor în acest sens.

 

Iată, așadar, ce poți face pentru a-ți crește economiile în fiecare lună, astfel încât să te bucuri de siguranța financiară dorită:

 

Setează-ți obiective realiste

Pe cât de important este să îți conturezi un plan și să ai obiective pe termen scurt și lung, pe atât de important este ca aceste obiective să poată fi într-adevăr atinse. Astfel, ai putea începe să economisești sume mici, cum ar fi 10% din venituri. Treptat, poți crește această sumă economisită, având grijă să ții cont și de cheltuielile lunare.

 

De asemenea, nu uita să îți oferi recompense atunci când atingi un obiectiv. Acest obicei te poate ajuta să economisești în continuare, chiar și atunci când acest lucru pare destul de dificil. Planificarea și disciplina sunt două aspecte esențiale când vine vorba de crearea unui buget de economii. Setează o sumă pe care vrei să o ai până la finalul anului și crește treptat suma lunară pusă deoparte pentru a putea să îți atingi obiectivul final.

 

Deschide un depozit online

Pe lângă faptul că economisești lunar și că îți stabilești cu cât poți crește suma pe care o pui separat, extrem de util poate fi să deschizi și un depozit online. Acesta reprezintă o modalitate sigură prin care poți câștiga de pe urma banilor pe care i-ai depus în cont, în funcție de dobânda calculată. Poți afla rapid și sigur sumele cu care îți poți crește economiile prin verificarea unui calculator depozite.

 

Este bine să știi și că te poți bucura de o rată fixă a dobânzii pe toată durata contractului de depozit, fapt care te va ajuta să ții mai ușor evidența finanțelor personale. În plus, un depozit online sedeschide cu ușurință, fără drumuri la bancă și minute în șir de stat la coadă.

 

Economisește lunar în anumite categorii

Odată ce ai un buget solid pus la punct, poți începe să te gândești la anumite categorii unde poți economisi treptat. Îți va fi de ajutor să te concentrezi asupra unuia sau mai multor categorii în fiecare lună și să vezi cum poți reduce sumele de bani pe care le cheltuiești.

 

De exemplu, într-o lună poți încerca să vezi cum să reduci cheltuielile cu utilitățile, cum ar fi factura pentru căldură. O soluție eficientă este montarea unui termostat, care te ajută să menții o temperatură optimă în casă și să reduci cantitatea de gaze utilizată. Apoi, următoarea lună poți reduce cheltuielile pentru divertisment sau naveta zilnică.

 

Regândește-ți obiceiurile la cumpărături

O altă soluție este să te gândești de două ori înainte să achiziționezi anumite produse, mai ales dacă ți se pare destul de dificil să crești sumele economisite lunar. De cele mai multe ori, obiceiurile noastre la cumpărături sunt cele care îngreunează acest proces.

 

De exemplu, nu pleca niciodată la cumpărături fără o listă sau atunci când îți este foame, profită de reduceri și achiziționează produse de la magazine diferite, pentru a beneficia de prețuri reduse. Uneori, chiar și cafeaua pe care o cumperi în fiecare dimineață în drum spre muncă poate face o diferență asupra bugetului tău de economii.

 

Așadar, stabilirea unui plan și a unor obiective clare, dar și deschiderea unui depozit online sau regândirea strategiei la cumpărături sunt soluții care te pot ajuta să îți crești economiile de la o lună la alta. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să te bucuri de siguranța financiară pe care ți-o dorești.

 

Sursă foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.