Cum să impresionezi la o primă întâlnire

Trecerea de la comunicarea online la o întâlnire față în față: ce secrete poate dezvălui limbajul corpului și cum să eviți neînțelegerile la prima întâlnire. Următoarele sfaturi utile vin din psihologia comunicării.

Astăzi este o zi importantă

După seri lungi la computer, conversații telefonice pline de viață și schimb constant de mesaje, vei sta agitat într-o cafenea și vei aștepta cu nerăbdare femeia visurilor tale. I-ai văzut deja fotografia, dar de multe ori oamenii din fotografie arată complet diferiți decât în ​​viața reală. Poate că toate conversațiile cu ea au fost atât de incitante, doar pentru că sub acoperirea internetului amândoi v-ați simțit mai încrezători. Acum totul va deveni clar.

E timpul să vă vedeți pentru prima dată

Desigur, tu vei veni puțin mai devreme decât ora stabilită, iar ea, așa cum se cuvine unei doamne, va întârzia puțin. Vei fi încordat și vei privi spre ușă cu nerăbdare și de fiecare dată când ușa se deschide, vei tresări. Cu piciorul stâng vei bate nervos sub masă și, fără să observi, vei începe să-ți muști buza. Stop! Aceasta este prima impresie pe care vrei să o faci asupra ei? Înainte de a fi copleșit de panică, trebuie să respiri adânc de mai multe ori și să te gândești exact cum te va percepe ea în primele câteva minute ale întâlnirii.

Limbajul corpului la o primă întâlnire: ce să cauți?

Postura, expresiile faciale și gesturile determină modul în care te percep alte persoane. Este dovedit științific că încrederea în sine, sănătoasă, este cheia succesului în multe domenii ale vieții. Indivizii încrezători, mai degrabă decât aroganții sau indecișii, se întâlnesc ca oameni atrăgători, de succes și simpatici. Prin urmare, la prima întâlnire cu un străin, în niciun caz nu ar trebui să se dai impresia de timiditate sau aroganță.

Gândește-te la o situație în care a trebuit să ai de-a face cu o persoană foarte nesigură și indecisă. Timiditatea aparține copiilor, adulților liniștiți și indeciși, adesea nesiguri sau chiar incompetenți. Timiditatea poate fi percepută și ca lipsă de interes. Toate acestea ar trebui să le eviți la prima întâlnire. Timiditatea este o extremă care trebuie evitată. Cealaltă extremă este aroganța. Mulți oameni ascund frica sau nesiguranța în spatele aroganței. Din exterior este dificil să înțelegi ce se întâmplă cu adevărat în interiorul omului.

Evită de asemenea subiecte controversate, politica fiind cap de listă printre acestea. Nu îl face pe cel de lângă tine să se simtă stânjenit de alegerile sale în viață, oricare ar fi acelea. Veți avea destul timp pentru a vorbi despre acestea dacă ”iese” ceva între voi. Un alt sfat este evitarea discuțiilor financiare, inclusiv referiri la salarii, la biroul de credite, la investiții.

Acordă atenție limbajului corpului

Poți da, fără să știi, impresia că ești trufaș, de exemplu dacă ridici prea mult bărbia sau dacă te uiți prea atent la Ea. Încearcă să eviți acest lucru. Și, desigur, zâmbește. Practic, un zâmbet este întotdeauna perceput pozitiv de alte persoane. Cercetările în psihologia comunicării sugerează că o încuviințare ușoară a capului tău și un gest discret cu mâna, primitor, fac o impresie pozitivă și atrag atenția celeilalte persoane asupra ta.

Sursa foto: pixabay