Cum să ”împaci” cu grație colierele și cerceii din cutia ta de bijuterii

În general, vrei ca una dintre aceste două bijuterii să fie piesa principală, iar cealaltă doar să o susțină, să o completeze cumva.

În imaginea de mai jos, postată de cunoscuta bloggerită de stil Jo-Lynne Shane, colierul este piesa principală, iar cerceii cu perle sunt piesa de suport, de completare. Având în vedere mânecile rochiței, ea a ales chiar să nu poarte o brățară, pentru că ar fi fost fără sens.

”Alteori, vreau ca ambele piese (fie că vorbim de coliere sau cercei) să fie cât mai discrete”, spunea ea, prezentând ținuta din imaginea de mai jos.

Unul dintre principalele sfaturi de stil pe care le dă Jolynne Shane este să repeți aceeași asociere colier – cercei, dar cu ținute diferite. ”Nu trebuie să reinventăm roata de fiecare dată când ne îmbrăcăm. Decât, desigur, dacă această reinvenție ne face plăcere. Personal, prefer să găsesc câteva perechi potrivite și să mă rezum la ele. Cel mult, uneori voi cumpăra o pereche de cercei care știu eu că merg cu un anume colier și vice versa”, adaugă ea.

Un exemplu de asociere este cea dintre cerceii largi și colierul cu disc de mai jos. ”Le port mereu împreună. Aceste pandantive este mari, dar subțiri mi se pare că se potrivesc minunat cu cerceii”, spune Jo-Lynne.

Mai jos, este un exemplu interesant de asociere între două piese cu ”greutate” vizuală egală. În acest exemplu, nu există o piesă principală și una secundară, cele două sunt chiar pe același nivel.

”Când nu sunt hotărâtă ce să port, optem pentru cercei mici cu diamante sau cu perle, asociate cu orice colier pe care îl port. Cerceii hoop sunt și ei o piesă de avut, deoarece se potrivesc cu o mulțime de coliere”, consideră ea.