Cum să cumpărați o jachetă de iarnă pentru bărbați

Jachetele de iarnă sunt articole de îmbrăcăminte care sunt construite pentru a rezista la vreme rece, vântoasă și umedă. Ele conțin o izolație groasă, astfel încât corpul dvs. rămâne cald, chiar și atunci când stați nemișcat. De asemenea, unele jachete de bărbați sunt construite cu țesături care resping apa și vântul, creând refugii rezistente la intemperii pentru partea superioară a corpului dumneavoastră.

Acele piese mai subțiri și mai puțin protectoare fac adesea parte dintr-un sistem integrat de straturi, pentru a oferi utilizatorului cea mai mare discreție în ceea ce privește gestionarea căldurii și a transpirației în timpul activităților de iarnă. Aceste jachete de bărbați sunt concepute pentru a fi folosite ca un palton complet, cu puține sau deloc straturi călduroase necesare dedesubt.

Pe lângă faptul că vă mențin cald și uscat, multe jachete de bărbați de iarnă pot fi purtate pentru ocazii mai casual și, uneori, formale. Spre deosebire de omologii lor ușori folosiți pentru sporturile pe vreme rece, jachetele de iarnă all-around includ adesea mult mai multe caracteristici care le sporesc confortul și trăinicia, deoarece greutatea nu este o preocupare principală. Ele trebuie să facă viața în timpul iernii mai suportabilă, cu mult spațiu pentru depozitarea mănușilor, căciulilor, eșarfele și accesoriilor.

Tipuri de jachete de bărbați de iarnă

Pe piață există mai multe tipuri diferite de jachete de bărbați de iarnă, de la trenciuri elegante la jachete de bărbați tehnice și pufoase, destinate aventurilor în aer liber.

Jachete tehnice

Ceea ce face ca o jachetă de iarnă să fie tehnică nu este doar o culoare strălucitoare pe timp de zi care se potrivește perfect la Everest Base Camp. Îmbrăcămintea tehnică este concepută pentru a menține utilizatorul cald, uscat, sau ambele, cu o greutate minimă.

Adesea, acestea păstrează caracteristicile la un nivel minim pentru a economisi greutate și pentru a menține îmbrăcămintea raționalizată pentru performanță sportivă. Adesea, jachetele tehnice au o croială subțire, atât pentru a permite mișcarea atletică, cât și pentru a elimina orice volum inutil. Caracteristicile comune includ buzunare interioare pentru sticle de apă, glugi compatibile cu căștile de protecție, fermoare sau lungimi compatibile cu hamurile de alpinism și materiale mai durabile plasate în zonele de mare uzură.

De obicei, acestea pun preț pe raportul căldură-greutate. Nu vă așteptați ca aceste jachete de barbati să aibă mult stil. Deși pot arăta bine pe străzile unui oraș montan atletic, s-ar putea să iasă în evidență în mod ciudat într-un cadru urban. Jachetele tehnice au un design orientat spre scop pentru a le ajuta să performeze în mediile de iarnă pentru care sunt destinate.

Puteți purta o jachetă tehnică într-un cadru casual? Sigur. Majoritatea producătorilor oferă aceste articole de îmbrăcăminte chiar și în culori mai discrete, astfel încât nu trebuie să arătați ca o minge de tenis, dacă nu vreți. Rețineți, totuși, că aceste modele vin de obicei cu un preț ridicat, deoarece plătiți în plus pentru un puf ușor cu putere de umplere ridicată, care nu va face diferența în ceea ce privește performanța dacă este purtat doar pe străzile orașului.

Cu toate acestea, unii utilizatori din climatele extreme au nevoie de performanța unei jachete de iarnă tehnice pentru viața de zi cu zi pe timp de iarnă. O jachetă tehnică va fi apreciată atât de cei care încearcă să escaladeze cele mai înalte vârfuri din lume, cât și de cei care locuiesc în cele mai friguroase orașe din lume. Iar, dacă nu vă interesează moda și aveți nevoie de o jachetă atât pentru a face naveta prin oraș, cât și pentru a vă ține de cald în excursia anuală la schi, o jachetă tehnică ar putea fi cea mai bună opțiune.

Jachete casual

Spre deosebire de jachetele tehnice, modelele casual pun preț pe stil și confort, pe lângă îndeplinirea sarcinilor lor de bază de a oferi căldură și rezistență la intemperii. De asemenea, acestea sunt de obicei construite cu materiale grele, cum ar fi pânza sau nailon, care adaugă greutate, dar sunt, de asemenea, mult mai durabile decât țesăturile subțiri și delicate folosite la jachetele tehnice. De asemenea, acestea pot include caracteristici stilistice, cum ar fi buzunare cargo, clapete cu nasturi care acoperă fermoarul din față și accente de blană în jurul gâtului și al glugii.

Deoarece aceste jachete sunt confecționate având în vedere accesibilitatea, durabilitatea și confortul, nu oferă întotdeauna o croială atletică sau o greutate redusă, ceea ce le face mai puțin potrivite pentru activitățile de mare randament. Cu toate acestea, ele funcționează foarte bine pentru a vă deplasa prin oraș sau pentru a merge la săniuș sau la patinaj pe gheață. Jachetele casual oferă, de asemenea, caracteristici convenabile, cum ar fi buzunarele pentru telefon, glugile detașabile și croiala până la coapse.

Nu vă recomandăm să purtați o jachetă casual într-un cadru tehnic. Deși vă puteți descurca cu un model relaxat pe pârtia de schi, deoarece cabana este de obicei în apropiere, excursiile mai lungi de iarnă necesită un echipament specific din motive de siguranță și performanță. În timp ce un model casual vă va ține de cald, este greu să vă mișcați brațele în mod corespunzător din cauza designului său voluminos. Aceasta nu este jacheta pe care să o aduceți într-o excursie de alpinism.