Cum să alegi lenjeria intimă

Principalul criteriu la alegerea lenjeriei intime este ca aceasta să fie confortabilă. Atunci când îi încerci, dacă este posibil, verifică dacă chiloții apasă în zona taliei și a picioarelor (în punctul de contact cu benzile elastice). Nu ar trebui să existe presiune puternică și urme roșii lăsate de benzile elastice după încercare, în timpul purtării și după utilizare.

Lenjeria intimă pentru țesături fine

Dacă alegi lenjerie intimă pentru o anumită îmbrăcăminte, încearcă să vezi cum vine cu ea. Cel mai bine este să porți lenjerie intimă fără cusătură sub rochii strânse și delicate, dacă nu dorești ca contururile lenjeriei să fie vizibile pentru alții. Pentru lucruri mai voluminoase poți purta atât chiloți obișnuiți, cât și chiloți finuți și practic invizibili, totul depinde de preferințele tale și de caracteristicile lenjeriei în sine (cât de largi și groase sunt cusăturile, potrivirea și așa mai departe).

Lenjeria intimă pentru femeile de la birou

Pentru cele care duc un stil de viață predominant sedentar (de exemplu, lucrează într-un birou), nu există sfaturi speciale – putând alege orice lenjerie intimă care le place și care nu le provoacă disconfort. Sfatul este să nu păstrezi seturile preferate (adesea scumpe) în sertar. Poartă-le mai des și vei vedea dacă te simți confortabil sau nu.

Lenjeria intimă pentru femei active

Dacă rutina ta implică o mulțime de activităţi în timpul zilei, recomandabile sunt modele laconice cu un decor minim – de exemplu, lenjeria intimă cu un conținut ridicat de bumbac, raion sau modal (simplu sau fără cusătură).

Același lucru este valabil și pentru cele care aleg chiloți pentru sport. Pentru lucrurile cu talie joasă sunt potriviți chiloții cu talia joasă: hipsterii, boxerii sau bikinii. Îmbrăcămintea nu este cea mai bună alegere pentru fiecare zi, dar dacă o ținută o cere – să zicem, o rochie cocon sau o fustă creion strânsă – această opțiune va fi optimă.

Care sunt chiloții perfecţi pentru fiecare zi

O soluție universală din punct de vedere al confortului, este slipul fără cusătură și slipul cu cusături textile plate. Acestea sunt practic imperceptibile pe corp și nu vor apăsa nici pe centură, nici pe picioare. Personal, poți  alege lenjeria în funcție de dispoziția și contextul tău. Poți purta chiloți de bumbac nud fără cusătură la sala de sport. Dacă nu ești în cea mai bună dispoziție sau, dimpotrivă, foarte bună, poți purta ceva care este de obicei rezervat pentru o „ocazie specială”.  Găsirea chiloților fără cusătură sau cu o cusătură perfectă nu este o sarcină ușoară.  De regulă, modelele cu predominanță de bumbac nu sunt la fel de durabile precum cele sintetice. Dacă materialele sintetice sunt de înaltă calitate și respirabile, atunci le poți alege.

Majoritatea medicilor nu recomandă purtarea chiloților de mătase în fiecare zi: sunt slab respirabili, ceea ce poate afecta negativ sănătatea. Cu cât transpiri mai mult, cu atât este mai mare riscul de a dezvolta bacterii în zona intimă. Un alt sfat în acest sens este renunțarea la părul pubian, o epilare definitivă cu laser la un centru de epilare definitivă Craiova sau de oriunde din țară fiind o intervenție cât se poate de indicată.

Sursa foto: pixabay