Cum să ai o viață de student memorabilă, în care studiul să se îmbine cu distracția

Foto: Unsplash

Bucureștiul este un oraș cosmopolit și foarte ofertant în privința posibilităților de a petrece timp liber.

Dacă nu știai, poți face chiar și caiac-canoe pe Dâmbovița, skating în parcuri, în special în Herăstrău, acolo unde există o adevărată comunitate de skateri, rolleri și bikeri, poți vizita muzee inedite, cum ar fi Museum of Senses sau cel al comunismului, poți ieși la terase pe acoperiș, te poți relaxa la piscine, poți lua la pas Centrul Vechi sau chiar poți să vizitezi casa memorială a lui Arghezi, acolo unde se află și un mormânt al faimosului Zdreanță. În plus, dacă ești iubitor de sporturi extreme, ai la dispoziție centre acoperite cu pereți de escaladă, asta dacă nu te îndrepți către parcurile de aventură Comana și Cernica, aflate la numai câțiva km de oraș.

 

Probabil ți-ai dat și singur seama că pentru toate astea ai nevoie de bani, chiar dacă pe baza carnetului de student ai parte de multe reduceri sau chiar gratuități. Dacă ai ratat la câteva sutimi bursa de studiu, iar banii trimiși de părinți nu acoperă decât cheltuielile zilnice și plata căminului, atunci trebuie să găsești soluții pentru a avea o calitate a vieții mai ridicată.

 

În acest articol venim cu câteva idei prin care îți poți rotunji semnificativ veniturile:

 

Un loc de muncă

Mai ales în această perioadă, mulți angajatori optează pentru sistemul de muncă remote, ceea ce reprezintă un avantaj, mai ales dacă și o parte dintre cursuri se vor desfășura din toamnă tot online. Dacă îți place să scrii sau ai aptitudini de graphic designer, ori ai urmat câteva cursuri de programare IT, poți să te uiți peste joburi bucuresti, să îți pui la punct CV-ul și să faci primele demersuri pentru a te angaja. Nu crede în prejudecata că numai experiența contează. Multe firme au numeroase facilități fiscale dacă angajează studenți și preferă să-și formeze oamenii, ajutându-i ulterior să evolueze. Dacă nu poți să lucrezi full time din cauza facultății, poți opta pentru varianta part time. 

Prestări servicii

Mulți părinți au nevoie de bone de ocazie pentru copii. Dacă în trecut doar fetele aveau acces la un astfel de job, în ultima perioadă nu se mai fac discriminări de gen, așa că dacă ești băiat și ai avut grijă de frații mai mici, poți să trimiți CV-ul unor părinți interesați. Pe rețelele de socializare, vei găsi grupuri care numără chiar și 10.000 de membri, iar cererea este una foarte mare. Totodată, dacă știi să instalezi sisteme de operare sau să cureți laptopuri, poți lipi în campus afișe informative pentru a-ți găsi clienți. Totodată, poți fi animator pentru petrecerile pentru copii, care au fost reluate de curând, poți da meditații la diferite materii sau poți să întâmpini clienții la intrarea pe teraselor unor restaurante.

 

Important este să vrei să faci ceva, să ai inițiativă, astfel viața ta de student poate deveni una plină de adrenalină, în care să experimentezi tot felul de lucruri noi. 

 

Sursa foto: unsplash.ro

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.