Cum s-ar putea merge, în România, la festival, operă sau teatru

Foto: Pixabay

Românii ar putea merge din nou la spectacole din vară. Ministrul Culturii a declarat că se lucrează la două programe-pilot, inspirate de cele aplicate deja în alte țări. Potrivit Digi24.ro, la spectacole va fi permis accesul persoanelor testate, vaccinate sau care au trecut prin infecția cu coronavirus.

Opera Națională București și Teatrul Național București vor fi incluse în aceste programe-test, potrivit ministrului Bogdan Gheorghiu.

„Balanța, din punctul nostru de vedere, înclină spre înăsprirea normelor odată cu înrăutățirea cifrelor, dar să se evite închiderea totală. Până pe 15 aprilie vom veni cu două seturi de norme, atât pentru elementele indoor dar și pentru evenimentele out-door.

În primă fază am luat în calcul un program pilot doar pentru zona concertelor, în colaborare cu Opera Națională din București, dar avem în vedere un program pilot și la componenta de teatru indoor și vom implica Teatru Național București. (…) Și Spania, și Olanda au început deja programele pilot.

Am studiat și noi ce s-a întâmplat acolo, în Spania a fost un eveniment cu 5.000 de participanți care au fost testați cu teste antigen în trei centre, rezulatul testului a venit printr-o aplicație de mobil în 10-15 minute, cu posibilitatea de a plăti biletul”, a spus ministrul culturii, la Digi24.

Ministrul a mai spus că vor fi testați doar cei care pot prezenta dovada vaccinării sau dovada faptului că au trecut deja prin boală și s-au imunizat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.