Cum s-a răzbunat un om de afaceri pe primarul din comuna sa

Un om de afaceri din Banat a găsit o modalitate inedită de a se răzbuna pe primarul care a vrut să îi zădărnicească investițiile.

Romeo Dunca, fost participant în raliul Dakar și om de afaceri cu o avere estimată de 14 milioane de euro, a început un proiect cu primăria din Turnu Ruieni pe vremea fostului primar al comunei.

Atunci, cele două părți au semnat un contract prin care Dunca urma să construiască, pe terenul pus la dispoziție de primărie, un domeniu schiabil. Dunca Imobiliare SRL se obliga să construiască:

– o stație inferioară pentru telegondola Vâlșanu, plus o zonă tehnică;

– o zonă administrativă pentru domeniul schiabil;

– montarea a doi stâlpi ai telegondolei Vâlșanu, corespunzători susținerii pe 300 de metri a traseului pentru cablul care străbate și suprafața de teren aparținând comunei Borlova.

Primăria se obliga să îi pună la dispoziție lui Dunca 10.000 de metri pătrați de teren (1 hectar), pentru ca investitorul să construiască un punct de alimentație, 2 pensiuni de patru stele și o școală de schi pentru copii.

Înțelegerea semnată de fostul primar nu a mai fost însă onorată de noul edil, Mihai Marlescu. Acesta a anulat contractul, deși telescaunul în care se investiseră 8 milioane de euro era în faza de finalizare.

Motivele invocate au fost că Dunca plăteşte prea puţini bani la bugetul local şi că nu se pot respecta de către o primărie o serie de condiţii prinse în contractual iniţial, cum ar fi paza obiectivelor să fie asigurată de administraţia locală şi faptul că în zona respectivă nu avea nimeni voie să mai pornească o altă investiţie. Primarul Maralescu nu a dorit să răspundă la telefon. Conflictul dintre Dunca și Marlaescu a ajuns în instanță.

Însă, Romeo Dunca a ținut să își ia o revanșă simbolică față de primarul din Turnu Ruieni. A instalat pe unul dintre stâlpii telescaunului un panou cu următorul mesaj: ”Ruşine primarului Maralescu şi celor 9 consilieri de la Turnu Ruieni, care şi-au dorit ca acest telescaun să fie demolat”.

Dunca a explicat, pentru adevarul.ro, versiunea sa despre conflict:

”Au reziliat contractul şi împreună cu investitorii fomişti incapabili de a face lucruri trainice şi frumoase pe munte se bucurau că o să intru in faliment pentru ca mai apoi cu ochii în pământ şi capul plecat să implor, acceptând condiţii penale, îngăduinţă si iertare pentru că am spus în faţă ce aveam de spus celor ce au mintit, au furat şi au încercat să profite de pe munca şi banii mei. Normal în această situaţie mulţi ar fi plecat de mult din ţară asta condusă de putori şi hoţi în mare măsură, pentru că aici nu numai că se fură, se minte şi se trage chiulul, dar ce e mai grav nici nu există gram de răspundere pt faptele comise! Dar la Ruieni nu va fi aşa. Aici cu mine nu merge pentru că eu nu fug şi nici nu mă las călărit de un ticălos chiar dacă i-a păcălit cu minciuni ordinare şi pe consilieri! Aici vom răspunde toţi pentru ce am făcut. La fiecare urcare cu telescaunul vă voi reaminti că el, primarul în funcţie încă Maralescu şi cei nouă consilieri au vrut să dărâme instalaţia după ce înainte m-au pus să o fac. Si dacă ruşinea lor vă deranjează şi pe voi turiştii care veti schia aici, puteţi cumpăra şi tricouri în care de la obraz la obraz îi veţi transmite acestui individ ajuns primar că nu se face aşa . Adică dacă spui, trebuie să și faci, iar dacă nu vrei să se facă, nu ceri celui credul, harnic şi cinstit să se apuce de lucru”.

Schi pe Muntele Mic

Pe Muntele Mic se poate schia pe cele trei pârtii: Nordica, Felix şi Vâlşanu. Costurile pentru o zi la schi pe aceste pârtii se ridică la 150 de lei pe zi, preţ în care este inclus un transport din parcarea telescaunului sau de oriunde de pe traseul până la sosirea în parcarea de pe platou şi retur. SkiPass valabil pe pârtiile Nordica, Felix si Vâlșanu. Orar de funcționare: 09:00 – 17:00. Beneficiază de 50 de lei reducere copiii până la vârsta de 12 ani, pensionarii şi persoanele domiciliate pe raza comunei Turnu Ruieni, pe baza buletinului. Se poate achiziţiona un ski pass de patru ore care costă doar 90 de lei.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.