Cum s-a îmbogățit un artist ce a desenat graffiti în birourile Facebook

Facebook-logo

Un artist american ce a pictat birourile Facebook va deveni multimilionar în momentul în care compania va fi listată la bursă, relatează BBC. În 2005 David Choe a acoperit, pentru prima dată, pereții sediului Facebook cu graffiti. A făcut alegerea înțeleaptă de a accepta ca pentru munca sa să primească acțiuni în loc de bani.

David-ChoeOdată ce compania va fi listată la bursă, acțiunile sale ar urma să valoreze aproximativ 200 de milioane de dolari. Choe a scris pe blogul său că este „cel mai bine plătit decorator din lume”.

Deși inițial ideea de a fi plătit în acțiuni i s-a părut „ridicolă și lipsită de sens”, artistul a acceptat apoi să primească acțiuni în loc de câteva mii de dolari, potrivit „The New York Times”.

În vârstă de 35 de ani, artistul de origine coreană a fost rugat de președintele Facebook de atunci, Sean Parker, să deseneze graffiti erotice pe pereții primelor birouri ale companiei, în Palo Alto, California.

În 2007, fondatorul Mark Zuckerberg l-a rugat pe Choe să realizeze niște desene mai „cuminți” pentru noile birouri. La ora actuală, artistul – ale cărui lucrări pot fi văzute în galerii din întreaga lume – acoperă cu graffiti birourile Facebook din Menlo Park, California.