Cum porti toamna hainele de vara – 11 trucuri vestimentare

Sursa foto: iStock https://www.istockphoto.com/photo/smiling-girl-standing-outside-in-front-of-old-building-gm1070850350-286546334

In ultimii ani, perioada de trecere dintre sezoane a fost destul de scurta, asa ca nu e deloc iesit din comun sa te fi apucat si in acest an toamna fara o garderoba specifica. Nu ar trebui sa iti faci probleme, pentru ca suntem aici ca sa iti aratam cum sa porti hainele caracteristice verii si pe timp de toamna.

Pana vei ajunge in magazine ca sa iti completezi selectia necesara sezonului rece, continua sa imbraci hainele anotimpului cald alaturi de piese vestimentare de toamna pe care le ai deja in dulap. Afla care sunt trucurile vestimentare ce te vor ajuta in randurile de mai jos!

Garderoba de tranzitie: 11 sfaturi ca sa porti toamna hainele de vara

De multe ori suntem luate prin surprindere de venirea anotimpului rece si atunci realizam siderate ca nu avem cu ce sa ne imbracam. Nu va mai fi cazul acum, deoarece iti aratam cum sa continui sa iti porti hainele de vara si cand vine toamna. Bonus: trucurile de mai jos sunt perfecte si pentru acelea dintre noi care nu s-au impacat inca cu faptul ca vara s-a incheiat si care mai vor sa pastreze itemurile caracteristice sezonului cald.

Asaza pe cap o bereta

O bereta chic, cu aer french, este piesa ideala pentru a purta hainele de vara si pe timp de toamna. Acest accesoriu va da instant o tenta de septembrie oricarei tinute! Integreaza in tinuta ta si cateva piese in culori calde sau cu texturi de toamna, asa cum este o jacheta din piele intoarsa, si poti purta fusta ta scurta si topul subtire de vara fara probleme.

Asociaza costumul cu pantaloni scurti cu botine

Daca e cald afara si iti permiti sa porti costumul office cu pantaloni scurti, dar nici nu vrei sa sfidezi anotimpul din calendar, inlocuieste pantofii sau sandalele cu toc cu o pereche de botine. Este o idee extraordinara daca vrei sa pastrezi aceste articole vestimentare si toamna. La fel de bine poti opta si pentru o pereche de ghete de dama cu specific militar!

Acopera-te cu o esarfa din casmir

Un astfel de item este pretios, un articol ce se va integra cu usurinta in orice garderoba de femeie stilata. Poarta-l peste rochia scurta de vara sau peste combinatia de pantaloni scurti si camasa. Este de neinlocuit, mai ales in serile racoroase.

Poarta rochia de vara cu un sacou

Exista si rochii de toamna, dar acum ne referim la acele piese din materiale subtiri precum bumbacul, inul sau matasea, pe care evitam sa le imbracam toamna. Le mai poti prelungi termenul de purtare cu ajutorul unui sacou. Alege un model larg, masculin, pe care sa il prinzi cu o curea la mijloc, si completeaza tinuta cu pantofi cu toc sau cu o pereche de Oxford.

Gasesti rochii de dama elegante pe dasha.ro, care vor fi ideale vara, dar vor putea fi purtate la fel de bine si pe timp de toamna. Modelul de mai jos este colorat in nuante care se potrivesc cu tabloul anotimpului ploios si va arata foarte bine cu un sacou in carouri.

Sursa foto: Dasha. Rochie galbena cu guler dublu

https://www.dasha.ro/incaltaminte-dama/rochie-galbena-cu-guler-dublu-152017.html

Asociaza fusta cu crapatura cu o geaca de blugi

Fusta cu crapatura si cu imprimeu floral este o piesa favorita a verii, dar o mai poti purta si acum. Pastreaza chiar si tricoul sau topul alaturi de care o imbracai, dar acopera-te cu o geaca de blugi. Completeaza totul cu pantofi sport.

Alatura un trenci combinatiei de blugi si tricou

Ai petrecut cea mai mare parte a verii in tricou si blugi scurti, iar daca iti permiti sa le porti in continuare, cu atat mai bine. Asigura-te insa ca adaugi si un treci pe deasupra, purtat descheiat, si sandale sau balerini. Efectul va fi fabulos.

Poarta rochia aceea diafana cu cizme

Fie ea din voal, din matase sau dantela delicata, rochia eleganta si feminina de vara nu prea isi mai gaseste loc toamna. Dar o poate face daca ii asociezi cizme inalte si un sacou. Iata cat se usor se integreaza acum in specificul toamnei.

Imbraca perechea de culottes cu un pulover

Nu te grabi sa iti fie dor de ei, deoarece ii poti purta in continuare, macar pana in noiembrie. Asociaza insa cu un pulover si poti pastra chiar si sandalele tale dragi in aceasta ecuatie.

Adauga un palton combinatiei de rochie si sandale

Poti purta rochia si sandalele care te-au insotit toata vara, dar mai ai nevoie de un palton sau de un pardesiu. Aceasta combinatie a fost incercata de fashioniste in sezonul rece de ani intregi. Daca iti e prea frig sa porti sandalele ca atare, nu uita ca in ultimele sezoane au facut ravagii alaturi de ciorapi sau de dres subtire.

Sursa foto: iStock

https://www.istockphoto.com/photo/portrait-of-young-woman-with-bright-make-up-and-blond-hair-gm473067044-63765813

Imbraca topul transparent al verii pe sub o rochie

Stii topul acela transparent din dantela delicata sau din voal? Nu trebuie neaparat sa il uiti acum. Ba, mai mult, te va ajuta sa porti si rochia scurta fara maneci a verii, incalzindu-te pe sub ea. Completeaza outfitul cu o pereche de botine soseta.

Asorteaza fusta cu flori cu botine animal print

Florile se pot purta si toamna, dar exista un imprimeu specific de vara, cel cu flori opulente, exotice si generoase pe care il poti adapta insa si primelor zile de toamna impreuna cu o pereche de botine cu imprimeu animal print.

Aceste trucuri vestimentare te ajuta sa raspunzi la intrebarea „cum porti toamna hainele de vara”! Apeleaza la ele pentru un stil care se dovedeste ireprosabil! 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.