Cum ne imbracam in cadrul conferintelor de afaceri

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/nwLTVwb7DbU

Conferintele de afaceri sunt evenimente de business care reunesc profesionisti din diverse domenii, intr-un cadru destul de formal. Cu toate ca anul pandemic a limitat destul de mult desfasurarea si numarul acestora, evenimentele de tip conferinte sau seminarii de business si-au reintrat treptat in drepturi, si sunt din ce in ce mai frecvente in ultimul timp.

Deoarece sunt in mare masura evenimente de networking, la conferintele de afaceri conteaza sa adoptam o vestimentatie business, pentru a arata cat mai profesionist. Pe de alta parte, tinutele nu trebuie sa fie insa excesiv de rigide sau de formale, ci sa ne permita sa ne simtim suficient de confortabil incat sa ne putem bucura de atmosfera si de noutatile de aici. 

Care sunt cele mai potrivite tinute pentru conferintele de afaceri sau alte intalniri de business? Iata mai jos cateva idei si sugestii.

O rochie cambrata sau usor evazata

O rochie este, cu siguranta, cea mai buna optiune pe care o putem alege pentru o tinuta chic, feminina si eleganta in orice moment. Rochiile sunt piese de rezistenta in garderoba oricarei femei, extrem de versatile si de feminine in acelasi timp.

Pentru o aparitie eleganta la o conferinta, cele mai recomandate sunt tinutele de tip Smart Casual, adica un stil office mai feminin si mai relaxat. Pentru conferinte de business sunt recomandate rochii casual de zi, deoarece sunt potrivite atat pentru evenimentul propriu-zis cat si pentru socializarile din pauze. 

De exemplu, rochiile drepte sau usor cambrate pe corp, ori cele cu fusta clos, evazata si cu talia marcata cu un cordon sunt modele office cu o linie foarte feminina si eleganta. Cele uni, intr-o singura culoare, imprima tinutei rafinament, feminitate, dar si profesionalism, iar un astfel de look este ceea ce ne dorim la conferinta, nu-i asa? 

In privinta imprimeurilor, cele clasice sau usor grafice sunt de preferat unor printuri prea colorate, ori prea florale sau varatice. Putem alege insa cele cu imprimeu grafic sau floral mai discret, fie pe un fond mai inchis fie de culoare inchisa,  pe fond alb.

O croiala tulip accentueaza talia

O rochie sau o fusta cu o croială specială, cum este cea de tip tulip sau lalea, are avantajul ca va accentua feminitatea, fiind eleganta si in acelasi timp extrem de sexy. Un model de acest fel pune si mai bine in evidență linia taliei si a soldurilor. La fel ca si in cazul unei rochii evazate, talia se poate accentua, la nevoie, cu ajutorul unei centuri late. 

Pentru rochiile de tip lalea, la fel de feminine si inedite sunt modelele petrecute, cu taietura asimetrica, cu imprimeuri grafice sau usor florale. Acestea permit sa punem in evidenta, in plus, linia decolteului si chiar a genunchilor. In astfel de cazuri, un material usor elastic, cu un continut mai mare de vascoza si elastan, se cambreaza si mai bine pe corp si accentueaza feminitatea. Marimea potrivita, care sa nu fie excesiv de scurta sau de stramta, va reusi sa urmareasca exact linia corpului si sa-i  accentueze atuurile. 

O bluza cu un detaliu interesant 

Orice element sau detaliu interesant, care pot scoate din anonimat o rochie sau o bluza sunt elemente care vor atrage atentia asupra tinutei pe care o purtam la o conferinta, cu conditia ca acestea sa fie atent alese. 

De exemplu, o bluza sau o camasa de dama cu un jabou interesant, cu un guler inalt sau cu materialul usor fronsat in partea superioara, pot scoate din anonimat orice tinuta clasica cu pantaloni sau fusta. La fel, putem alege alte detalii interesante, cum sunt manecile evazate de tip clopot, nasturii pe bust sau pe maneci, ori mici accente de broderie. Orice tinuta de acest fel, cu bluza si fusta sau pantalon, sunt confortabile si elegante, si in acelasi timp potrivite pentru evenimentele de zi precum o conferinta business deoarece emana rafinament si bun gust. Tocmai din acest motic, sunt de evitat decolteurile prea adanci sau umerii goi, atat pentru bluze cat si pentru rochii, fiind nepotrivite pentru tinute de zi de tip business.  

Pantofii stiletto sunt eleganti în orice combinatie  

Pantofii stiletto confera un aspect clasic, atemporal, si in acelasi timp extrem de feminin si sexy unei tinute. Sunt recomandarea cea mai buna pentru tinutele de tip Smart Casual recomandate la intalniri oficiale, cum sunt conferintele de business.   

Un pereche de pantofi stiletto alungeste tinuta, si ne permite sa ne simtim elegante si increzatoare in puterile noastre. La o tinuta de zi, acestia pot fi purtati cu orice tip de fuste sau rochii de lungime scurta sau medie, chiar si cu pantaloni. 

Pantofii stiletto vor fi mereu apreciati pentru aspectul elegant si feminin pe care il confera, iar la evenimente de zi, cum sunt conferintele de business, sunt recomandarea cea mai buna. Daca optam pentru sandale subtiri, modelul acestora trebuie ales cu atentie si mai mult, sunt de evitat pe cat posibil pantofii cu platforma ori cu talpa ortopedica si chiar incaltamintea de tip sneakers, cu tot confortul pe care il ofera.

Suntem siguri ca sfaturile de mai sus ne ofera inspiratia potrivita pentru urmatorul eveniment sau conferinta business, pentru a ne pune in evidenta atuurile feminine si rafinamentul vestimentar!

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.