Cum își dau seama medicii că un pacient a fost „vaccinat la chiuvetă”

victor cauni manager spital colentina
Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina. Foto: Captură Digi 24

Managerul Spitalului Colentina, Victor Cauni, a declarat la postul de televiziune Digi 24 că există suspiciuni că zeci de pacienți bolnavi de COVID internați în unitatea spitalicească în timpul valului 4 ar fi avut certificate false de vaccinare.

Ultimul caz de acest fel a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni.

„Ne-am dat noi seama și colegii mei de la pneumologie, de la ATI, și-au dat seama când pacientul nu este vaccinat. Pentru că în marea majoritate a cazurilor, pacienții vaccinați nu fac forme severe și atunci când ai în ATI sau în pneumologie pacient vaccinat cu forme extrem de severe, prima dată noi am învățat să ne punem întrebarea dacă a fost vaccinat la chiuvetă”, a declarat Cauni.

„Nu sunt majoritari, dar au fost de ordinul zecilor, în mai multe luni, în valul 4 ”, a mai spus el.

Managerul a adăugat că acești pacienți recunosc că sunt nevaccinați atunci când sunt aproape de intubare: „Când suferința este maximă, atunci pacientul, la întrebările repetate ale medicului: „v-ați vaccinat?”, recunoaște și probabil – sau cel puțin sper – regretă. Am avut de curând un caz de pacient tânăr, care la plecare a promis că atunci când va trebui se va vaccina în realitate.”

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube și puteți vedea și alte reportaje și interviuri.