Cum funcționează suplimentele alimentare pentru îmbunătățirea memoriei și care sunt cele mai eficiente

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

În special atunci când înaintăm în vârstă, pot apărea ușoare pierderi de memorie. Din fericire există o serie de suplimente pentru îmbunătățirea memoriei care ne pot ajuta foarte mult.

Trecem și noi în revistă câteva dintre cele mai importante suplimente pentru memorie care au devenit populare de-a lungul timpului pentru că au avut efecte pozitive.

Acetil L carnitina

Există studii care sugerează ca acest aminoacid ajută pacienții ce suferă de Alzheimer și care au probleme cu memoria. Acesta poate oferi un beneficiu mai mare persoanelor care au un stadiu precoce al bolii și o rată rapidă de avansare.

Vitamina E

Alte studii au arătat că chiar dacă vitamina E nu poate să scadă riscul ca o persoană să dezvolte boala Alzheimer, ea are totuși efecte pozitive în încetinirea progresiei bolii. Cele mai recente studii au pus în discuție și anumite efecte negative în cazul persoanelor bolnave care au luat doze prea mari de vitamina E. Ideal este să aveți o discuție cu medicul înainte de a lua orice medicamentație.

Vitamina B12

Se pare că există, conform studiilor, o legătură între nivelurile scăzute de vitamina B12 și pierderea memoriei. Persoanele care au suficientă vitamina B12 în dietă au și o îmbunătățire a memoriei și nu doar atât. În general cei care au nivel suficient de vitamina B12 se pare că beneficiază de un declin cognitiv mai lent odată cu înaintarea în vârstă.

O altă descoperire a cercetătorilor a fost că efectele pozitive în cazul persoanelor cu forme incipiente de Alzheimer sunt vizibile atunci când vitamina B12 este luată împreună cu acizi grași Omega 3.

Acizi grași Omega 3

Celebrele suplimente cu ulei de pește ce conțin și Omega 3 sunt foarte populare de multă vreme și au câștigat un mare interes. Studiile concrete au arătat că aportul mare de acizi grași Omega 3 are o strânsă legătură cu un risc scăzut de Alzheimer.  Ideal este ca acizii grași omega-3 să fie luați din alimente precum peștele, diferite uleiuri din nuci și din plante.

Ginsengul asiatic

Este o plantă care cel puțin uneori e întrebuințată într-o combinație cu Ginkgo biloba.  Despre ginsengul asiatic se știe că poate ajuta în caz de oboseală și îmbunătățește semnificativ calitatea vieții. Până acum s-au efectuat studii pe un număr restrâns de persoane, însă rezultatele au fost pozitive în privința îmbunătățirii memoriei. Cu toate astea, pentru relevanță ar fi nevoie de studii mai ample.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.