Cum funcționează spinner-ul în spațiu

Spinner-ul, jucăria care a captivat atenția a milioane de copii din întreaga lume, a ajuns și în spațiu. Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au testat un spinner în imponderabilitate.

Spinner-ul a devenit o jucărie care îi fascinează în prezent pe copii și adolescenți. Povestea jucăriei începe în 1997. Catherine Hettinger, o femeie din Florida, este cea care a inventat această jucărie. Acum în vârstă de 62 de ani, ea voia să îi facă o surpriză fiicei sale, care suferea de o afecțiune a mușchilor.

Catherine Hettinger a și brevetat invenția și a plătit pentru a-și păstra drepturile timp de opt ani. Însă, din 2005, când a început să aibă probleme financiare, a renunțat la brevet.

Dacă ar fi avut în continuare brevetul, astăzi ar fi fost milionară. Acum locuiește într-un apartament cu două camere și încearcă cu greu să strângă bani pentru a-și cumpăra o mașină modestă la mâna a doua.

„E o provocare să fii inventator. Doar 3% din invenții reușesc să le aducă bani creatorilor lor. Am văzut cum alți inventatori au ajuns să își ipotecheze casele pentru a păstra patentul. Ajungi să stai în chirie și să fii la mila familiei și a prietenilor. E greu”, a declarat Hettinger, pentru The Guardian.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.