Cum arată o masă într-un spital din România

FOTO: turnulsfatului.ro
FOTO: turnulsfatului.ro

Jurnaliștii de la Turnul Sfatului au publicat mai multe fotografii cu meniul pe care îl primesc pacienții în secțiile Spitalului Clinic Județean Sibiu.

O viitoare mămică a trimis poze cu micul dejun și cina, atrăgând atenția asupra conținutului „sărac” dat pacientelor din Maternitate. Într-una dintre fotografii se observă o caserolă cu margarină și pate, iar în cealaltă fotografie apare o caserolă cu cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită.

Reprezentanții spitalului spun că fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat, dar, din păcate, transmit ei, finanțarea este redusă, iar hrana este condiționată de buget.

Despre meniul fotografiat transmit că poate fi un meniu comun, servit sâmbătă, 15 august, dar menționează că imaginile au fost incomplete.

„În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni si aprobate de medicii nutriționiști.

Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat  dar, din păcate,  finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru. Subliniem totodată că SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru transformarea serviciului de preparare a hranei în serviciu de catering dar, datorită valorii mici a alocației zilnice stabilită prin lege, la licitația organizată nu s-a înscris nimeni.

Prin urmare, soluția aleasă a fost serviciul externalizat de preparare a hranei în cadrul spitalului de către singura firmă care s-a înscris la licitația organizată, existând, așa cum am menționat, un acord cadru valabil până în iunie 2021”, au transmis reprezentanții spitalului, pentru Turnul Sfatului.