Cum arată noile iPhone 12, telefoanele 5G de la Apple

Foto: Apple / via CNN

Compania americană Apple a prezentat patru noi modele de smartphone: iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone Pro Max și iPhone 12 mini. Toate telefoanele suportă tehnologia 5G, viitoarea rețea wireless ultra-rapidă.

”Este un moment uriaș pentru noi și suntem foarte entuziasmați”, a spus CEO-ul Apple, Tim Cook, citat de CNN.

Apple speră că utilizatorii săi vor continua să cheltuie sume importante pe upgrade-uri, în ciuda faptului că economia suferă din cauza pandemiei de coronavirus. Cel mai ieftin telefon din noua gamă, iPhone 12 mini, are un preț de pornire de 699 de dolari, în timp ce vârful de linie, iPhone 12 Pro Max, care are un display foarte generos, de 6,7 inci, costă cel puțin 1.099 de dolari.

IPhone 12 și 12 Pro vor fi disponibile pentru pre-comenzi începând cu 16 octombrie, și în magazine din 23 octombrie. Celelalte două modele vor fi disponibile începând cu 6 noiembrie.

Noul iPhone 12 vine în cinci culori – negru, alb, roșu, verde și albastru -, fiind mai subțire, mai mic și mai ușor decât predecesorul său. Are un display și un înveliș protector mult îmbunătățite.

Foto: Apple / via CNN

Noul telefon va detecta momentele când nu este nevoie de conexiunea 5G și va reveni la rețelele mai lente, pentru a menaja bateria. Cel mai recent iPhone este dotat cu noul cip bionic A14, pe care Apple îl consideră ”cel mai rapid de pe orice smartphone”.

Telefoanele au un sistem dual de camere foto pe spate, cu lentile foarte performante. Compania americană spune că noile camere oferă o focalizare mai bună, dar și un randament în condiții de luminozitate slabă.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.