Cum alegi un aspirator. Cu spălare sau sac?

FOTO: Philips
FOTO: Philips

Dacă te întrebi cum alegi un aspirator, în acest articol, vă prezentăm câteva puncte importante la care să fie atent. Am ales două dintre cele mai performante aspiratoare în acest moment. Este vorba despre PowerPro Aqua și Performer Ultimate, ambele de la Philips.

Cum alegi un aspirator. Atenție la ușurința în folosire

Ușurința în folosire este o calitate importantă la un aspirator. PowerPro Aqua, aspiratorul cu spălare, este ușor de manevrat pentru că are o greutate redusă. Nu are fir și nici sac, este extrem de portabil, se detașează printr-un simplu clic și poți aspira cu ajutorul său chiar și în cele mai greu accesibile locuri din casă.

Aspiratorul cu sac Performer Ultimate are o comandă de la distanță și butoane de comandă integrate la îndemână. Sunt accesate ușor și butoanele pentru putere, pentru a putea comuta cu uşurinţă între setările de putere în funcţie de loc şi de suprafaţa de podea aspirată, pentru o curăţare mai eficientă. Un alt avantaj al comenzii de la distanţă este că nu trebuie să te întinzi la unitatea principală de fiecare dată, astfel curăţenia devenind mai uşoară ca oricând, fără a aduce vreun compromis manevrabilităţii.

Cum alegi un aspirator. Puterea de aspirare

Fiți atenți și la aspectele tehnice care țin de puterea aspiratorului de aspirare. De exemplu, aspiratorul cu spălare de la Philips are un ventilator PowerCyclone, care se rotește cu viteze de până la 360 km/h și se creează o accelerație gravitațională puternică, care separă praful de aer. Este foarte util și pentru cei care au animale de companie, pentru că are un cap de aspirare turbo TriActive, care îndepărtează murdări și părul. Peria motorizată și fluxul de aer optimizat colectează toate impuritățile și scamele dintr-o singură mișcare.

Aspiratorul cu sac are tehnologia AirflowMax, care menţine puterea de aspirare ridicată pentru mai mult timp, pentru a utiliza sacul până la maxim. Tehnologia este concepută pe baza optimizării a trei elemente cheie: 1) un profil unic al nervurilor din interiorul compartimentului pentru praf, pentru a maximiza fluxul de aer din jurul sacului de praf şi pentru a permite utilizarea întregii suprafeţe a sacului; 2) compartiment pentru praf de mare capacitate, conceput special, care permite deplierea uniformă a sacului de praf; 3) structuri din fibră de înaltă calitate, care nu se înfundă, în interiorul sacului de praf şi care absorb praful fără a înfunda porii, evitând astfel o reducere a puterii de aspirare.

Cum alegi un aspirator. Filtre

Și filtrele sunt extrem de importante. Aspiratorul cu spălare are filtrul german cu trei straturi, care captează particulele fine de până la 0,3 microni precum polenul, bacterii și alergeni.

Cel cu sac este certificat ca fiind anti-alergeni de Fundaţia europeană de cercetare a alergiilor (European Centre for Allergy Research Foundation). Aerul evacuat este purificat până la 99,95 % pentru alergenii care provin de la: firele de păr de pisică şi de câine, acarieni sau polen, pentru a asigura un mediu fără alergii la domiciliu.

Cum alegi un aspirator. Ce sisteme speciale are

Aspiratorul cu spălare are sistemul ștergere prin care se controlează eliberarea apei pentru a menține un nivel de umiditate perfect pentru toate suprafețele în timpul curățeniei. Funcționează foarte bine atât cu detergent cât și fără, dar și cu apă rece sau caldă.

Cel cu sac are capul de aspirare TriActive LED, care evidenţiază praful ascuns datorită tehnologiei exclusive a lămpii de podea. Mulţumită structurii din cauciuc a clapelor, capul de aspirare fără perii oferă o experienţă fără încălcire, pentru a nu răsuci părul. Datorită formei plane, asigură o funcţionalitate orizontală, care te ajută să ajungi în şi mai multe zone. CarpetClean este ideal pentru curăţare în profunzime, acest cap de aspirare fiind adecvat pentru cele mai dificile curăţări de covoare şi realizând o extragere eficientă a prafului din podelele moi.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.