Cum a reușit să iasă Cătălin Cherecheș din țară

cătălin cherecheș
Foto: Cătălin Cherecheș (Facebook)

Primarul Baiei Mare, Cătălin Cherecheș, recent condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, ar fi părăsit țara folosind un act de identitate aparținând unui verișor. Conform surselor apropiate anchetei, el s-ar fi aflat la sediul Primăriei în jurul orei 4 dimineața, de unde a fost preluat de o mașină și transportat la Satu Mare. De acolo, Cherecheș ar fi trecut granița în Ungaria prin Vama Petea puțin înainte de ora 8, folosind actul de identitate al verișorului său din partea mamei.

Polițistul de frontieră care a verificat actele a fost indus în eroare, crezând că persoana prezentată corespunde cu documentul de identitate prezentat. Șoferul care l-a transportat pe Cherecheș a negat orice implicare, afirmând că a acționat doar în calitate de șofer de taxi.

Vineri seara, Tribunalul Cluj a emis un mandat european de arestare pe numele lui Cărălin Cherecheș, după ce acesta nu a putut fi găsit la domiciliu de către poliție. Menționăm că Cherecheș era sub control judiciar, având interdicția de a părăsi țara și obligația de a se prezenta la secția de poliție de două ori pe săptămână.

În urma condamnării sale la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, Curtea de Apel Cluj a majorat și pedeapsa complementară, interzicându-i dreptul de a ocupa funcții publice și de a exercita autoritatea de stat. De asemenea, instanța a decis menținerea sechestrului asigurător asupra unui autoturism Porsche Cayenne și a unui teren intravilan, până la concurența sumei de 65.000 lei și 5.000 euro, cu confiscarea specială a acestor bunuri. Sechestrul asigurător are rolul de a garanta executarea cheltuielilor judiciare în valoare de 57.000 lei.

Într-un context conex, socrii lui Cătălin Cherecheș sunt în prezent în arest preventiv, după ce soacra primarului a fost prinsă în flagrant la Cluj în timp ce intermedia o mită pentru o judecătoare implicată în dosarul de corupție al ginerelui său.

Reamintim că procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată pe Cătălin Cherecheș în septembrie 2018, acuzându-l de luare de mită, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția sa, fals în declarații și corupere a alegătorilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.