Cum a fost pedepsit un român prins că a luat pietricele de pe o plajă din Italia

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Un român a fost amendat de poliții de frontieră italieni, după ce a asupra sa au fost descoperite pietre de pe o plajă din Sardinia. Mai mult, românul nu a fost singurul în această situație. Au mai fost amendați și un elvețian și un olandez.

Potrivit Poliției italiene, românul a luat pietricelele de pe plaja din Capo Pecora. A fost amendat, iar pietricelele au fost confiscate. Asupra cetățeanului elvețian a fost descoperită o sticlă plină cu nisip și o pungă de pietricele. Cetățeanul olandez pleca spre Amsterdam cu peste 1 kilogram de nisip și 3 kilograme de pietricele.

Autorităţile vamale din Sardinia au confiscat, în ultimele săptămâni, mai multe kilograme de nisip, scoici şi pietre colectate în mod ilegal de turişti care intenţionau să le ia cu ei acasă pe post de suveniruri din vacanţele petrecute pe insula italiană din Marea Mediterană.

Sardinia este celebră pentru plajele sale frumoase, însă face eforturi pentru a combate impactul turismului asupra mediului înconjurător, în contextul în care turiştii ignoră apelurile de a lăsa zonele intacte în urma lor şi colectează nisip şi cochilii drept suveniruri.

Doar într-o singură zi au fost confiscate în total 4,1 kilograme de nisip adunat de pe diverse plaje, au informat pe Twitter lucrătorii vamali ai aeroportului din Alghero.

Lege italiană prevede o amendă cuprinsă între 500 și 3.000 de euro.