Cum a eradicat Primăria Timișoara furtul de combustibil din autobuzele societății de transport public

autobuze timișoara
Foto: Dominic Fritz / Facebook

De la începutul anului 2023, Primăria Timișoara a montat sisteme de monitorizare prin GPS în autobuzele societății publice de transport pentru a stopa furtul de combustibil.

Astfel, consumul lunar s-a redus cu până la 10% pe fiecare kilometru circulat, a anunțat primarul Dominic Fritz.

„De când a început anul, am redus consumul de carburant la STPT (Societatea de Transport Public Timișoara – n.r.) cu 56.500 litri față de anul trecut.

Ca să oprim furtul din rezervoare, am montat în fiecare autobuz un aparat care monitorizează locația prin GPS și care ne spune volumul de carburant din rezervor. De când am implementat noul sistem, ca prin minune, s-a redus consumul lunar pentru fiecare kilometru circulat cu până la 10%. Mesajul este clar: când e vorba de banii timișorenilor, nu ne uităm în altă parte. Gata cu căpușarea societăților primăriei”, a anunțat primarul pe pagina sa de Facebook.

„E doar una din măsurile pe care le-am luat pentru restructurarea companiei de transport public. Sunt hotărât să punem STPT-ul pe o fundație solidă. Anul acesta scăpăm compania de 70% (aprox 87 mil de lei!) din datoriile istorice. Cumpărăm tramvaie și autobuze noi cu bani europeni, reducem personalul administrativ ca să putem crește numărul șoferilor, investim în stații noi și facem transportul mai predictibil pentru clienți”, a mai spus Fritz.

Fostul director STPT, un apropiat al fostului primar liberal al Timișoarei Nicolae Robu, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. El este acuzat că a oferit posturi la STPT la schimb pentru favoruri politice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.