Culoarea anului 2019. Înseamnă energie și reconectarea cu natura

FOTO: CreaPark/Pixabay.com
FOTO: CreaPark/Pixabay.com

Experții de la Pantone, cel mai mare laborator și institut de culori din lume, au ales culoarea anului viitor. Living Coral, un portocaliu saturat cu ușoare accente aurii, este culoarea anului 2019.

Dacă pentru 2018 au ales o nuanță întunecată de UltraViolet, culoarea anului 2019 va fi una mai deschisă, care reprezintă energie și reconectare cu natura. Culoarea a fost deja prezentă în câteva colecții de modă, precum cea a lui Marc Jacobs, sau pe unele modele de iPhone.

Vicepreședintele Pantone, Laurie Pressman, spune că a fost aleasă o culoare care să fie cât mai familiară și „ne face să ne simțim bine”. „Este o culoare caldă, înălțătoare, care ne invită la joacă. De asemenea, e ca o îmbrățișare și ne aduce aminte și de bunici”, a declarat Laurie Pressman.

Vicepreședintele Pantone a mai spus că experții s-au inspirat din natura. Culoarea anului 2019 vrea să atragă atenția asupra schimbărilor climatice și distrugerii barierelor de corali.

Pantone s-a înființat în New York, în anii `50, ca o companie în domeniul printărilor. Pantone a reușit să impună un sistem standard de reproducere a culorilor care este folosit acum în mai multe domenii de activitate, precum industria printărilor pe hârtie, țesături sau la colorarea vopselelor, metalelor și materialelor plastice.

În anii `60, Lawrence Herbert, fondatorul companiei, a dezvoltat un sistem standard al culorilor și l-a distribuit pe piață ca Pantonar, un ghid al culorilor. În următorii ani, sistemul a fost adoptat de multe alte companii din întreaga lume, datorită exactității cu care, doar prin exprimarea unui singur cod, nuanța de culoare este aceeași, indiferent de locul din lume în care te afli, potrivit cnet.ro.

FOTO: CreaPark/Pixabay.com