Cu hainele în flăcări, un bărbat s-a salvat în ultima clipă dintr-un incendiu de vegetație din Spania | VIDEO

incendiu vegetație spania
Sursa: Captură YouTube (The Guardian)

Un bărbat din Spania a scăpat cu viață după ce excavatorul său a fost cuprins de flăcări, relatează „The Guardian”.

Bărbatul încerca să sape un șanț care să protejeze orașul Tabara de incendiile din regiunea Zamora din nord-vestul Spaniei.

În imaginile surprinse se vede cum excavatorul dispare la un moment dat în mijlocul incendiului, iar apoi apare un om care fuge disperat din calea flăcărilor în timp ce hainele lui luaseră deja foc.

În vârstă de aproximativ 50 de ani, Ángel Martín Arjona a reușit să se salveze, însă a suferit arsuri grave deoarece hainele lui au fost mistuite de flăcări. El a fost transportat de urgență la spital cu un elicopter.

Arjona este proprietarul unui depozit de materiale de construcții, a declarat pentru Reuters prietenul său, Juan Lozano. Acesta l-a lăudat pe Arjona pentru curajul de care a dat dovadă pentru a proteja orașul de incendiile de vegetație scăpate de sub control.

„Ar fi putut să ardă totul, absolut totul. Nu s-a întâmplat așa deoarece există profesioniști și oameni care au curaj să ne protejeze”, a spus Lozano.

Spania a traversat o săptămână cu temperaturi caniculare, iar zeci de incendii de vegetație încă nu au fost stinse. Aproximativ 30.000 de hectare de terenuri au ars.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.