Cu ce partide ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri

cîțu cioloș simion ciolacu
Foto: gov.ro / Facebook

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține un scor 40%, PNL 17%, AUR 14%, USR 13% și UDMR 5%.

Președintele Klaus Iohannis a scăzut la 14% în luna octombrie în topul încrederii românilor, de la 28% cât avea în luna septembrie, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde pentru PSD, relatează hotnews.ro.

Premierul demis Florin Cîțu are o cotă de încredere de 7%.

În clasamentul încrederii în politicieni, pe primul loc se află Alexandru Rafila (30%), urmat de Marcel Ciolacu (25%), Emil Boc (24%), Raed Arafat (23%), George Simion (20%), Dacian Cioloș (13%), Dan Barna (9%), Ludovic Orban (9%), Nicușor Dan (8%), Rareș Bogdan (7%).

80% dintre respondenți spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită.

De asemenea, 24% dintre români au dat nota 1 (minimă) guvernului Cîțu pentru modul în care a gestionat pandemia de COVID.

Sondajul este efectuat în perioada 17.10 – 26.10.2021 pe un eșantion de 900 de adulți, prin metoda CATI (interviuri telefonice) și are o marjă de eroare de 3,2% .

Sondajul poate fi consultat aici.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.