Cu ce partide ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri

cîțu cioloș simion ciolacu
Foto: gov.ro / Facebook

Cel mai recent sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD, arată că Partidul Social Democrat este în continuare preferat de cei mai mulți dintre români, relatează Digi 24.

Dacă duminică ar fi alegeri, partidele ar obține următoarele scoruri, potrivit Avangarde:

PSD – 39%
PNL – 18%
AUR – 17%
USR – 10%
UDMR – 5%

sondaj
Sursa: Avangarde

Pe parcursul anului 2021, PNL și USR au înregistrat cele mai mari scăderi în sondaje. PNL a scăzut de la 24% în ianuarie la 18% în decembrie, în vreme ce USR a scăzut de la 16% la 10%.

AUR, în schimb, a crescut de la 15% în ianuarie la 17% în decembrie, astfel încât aproape că a ajuns la egalitate cu PNL, conform sondajului Avangarde.

Cea mai mare creștere a înregistrat-o PSD, de la 34% în ianuarie la 39% în decembrie.

Sondajul a fost realizat de Avangarde în perioada 15 decembrie – 23 decembrie pe un eșantion de 907 subiecți prin metoda „door-to-door”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.