Cu ce partid ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri. PSD ar fi zdrobit

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PNL ar obține 45% dintre voturile românilor care s-ar prezenta la urne, adică un procent dublu față de cât ar fi obținut în urmă cu un an, arată un sondaj de opinie realizat de IMAS la comanda postului de radio Europa FM.

În schimb, PSD a scăzut sub 20%.

De asemenea, o scădere accentuată față de anul anterior înregistrează și USR, care a ajuns la 11,5%.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru parlament și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?”, românii intervievați au răspuns astfel:

* PNL – 45%
* PSD – 18,5%
* USR – 11,5%
* UDMR – 5%
* PMP – 3%

Dintre cei care au participat la sondaj, 20% nu știu cu cine vor vota sau nu s-ar prezenta la vot, mai notează sursa citată.

Sondajul a fost făcut în perioada 4-18 decembrie 2019. Au fost intervievate aproximativ o mie de persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3,1%.

sondaj de opinie decembrie 2019
Sursa: Europa FM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.