Cu ajutorul rafturilor utilizați spațiul în mod optim

Poză: pexels.com

Toți visează la o casă confortabilă, dar mulți cred că acest lucru este posibil doar dacă există loc pentru un scaun balansoar, baie de lux sau șemineu. Dar adevărul este că se poate crea confort și fără aceste lucruri și chiar și într-un apartament mic.

Gândindu-ne și vorbind despre decor, este clar că rafturile sunt una dintre acele opțiuni la care nu trebuie să renunțăm sau să pierdem niciodată. Rafturile sunt necesare pentru orice parte a locuinței și pe lângă faptul ca sunt detalii decorative frumoase, sunt și o soluție bună de depozitare.

Există întotdeauna rafturi care vă vor satisface nevoile dvs. și vor fi potrivite și pentru spațiul disponibil. Iată câteva idei grozave de care poți profita.

Rafturi pentru cărți

Pe pereții camerei alese, spre exemplu, dormitorul sau camera copiilor, puteți pune diferite rafturi, optând spre exemplu pentru niște rafturi mici, deschise, pentru depozitarea diferitelor cărți și edituri, cu copertele afișate frumos, sau pentru diferite plăci pentru gramofon. Efectul va fi minunat și vei economisi mult spațiu fără să renunțați la de interiorul dorit.

Rafturi de colț

Un astfel de raft este perfect pentru o toaletă sau baie micuță și face o treabă grozavă. Raftul de colț este o piesă foarte compactă și funcțională care nu va încurca în niciun fel spațiul din această încăpere mică.

Rafturi suspendate

Dacă baia din locuința dvs. este într-adevăr mică și nu este loc pentru nici o piesă de mobilier în plus, există rafturi suspendate. Pot fi puse deasupra ușii din baie și pot fi folosite și pentru depozitarea prosoapelor curate și pentru produsele de făcut curat.

Rafturi deschise

În situațiile în care apartamentul este foarte mic, vă recomandăm să optați pentru rafturi deschise, deoarece acestea nu sunt în niciun caz inferioare dulapurilor și rafturilor masive care ocupă mult spațiu. O altă idee bună este ca aceste rafturi să fie puse în baie, în apropiere de chiuvetă, pe ele putând fi depozitate tot felul de produse cosmetice. Convenabil și practic.

La prima vedere, pare imposibil să obții viziunea la care ai visat, deoarece spațiul necesar pur și simplu nu există. Dar asta nu este tocmai adevărat. Ideea este să vă gândiți, să vă uitați și să evaluați opțiunile pe care le aveți, și mai ales atunci când mobilați camerele micuțe, să nu ratați până și cele mai micuțe și nefolositoare, la prima vedere, spații.

Proprietarii de apartamente mici trebuie să acorde atenție mare rafturilor compacte și noptierelor alungite. Depozitarea pe verticală este, de asemenea, o soluție foarte bună și economisește mult spațiu util.

Spațiile mici, apartamentele și camerele de mici dimensiuni sunt o adevărată comoară pentru cele mai interesante idei de interior. Tocmai acest tip de încăperi și dimensiunile lor micuțe sunt ideale pentru a scoate în evidență profesionalismul și potențialul maxim investit. Oricine poate amenaja cu ușurință o încăpere mare, în timp ce în spațiile mici, cea mai importantă regulă este organizarea corectă a spațiului și mobilierul de depozitare.

O idee grozavă pe care mulți designeri o folosesc pentru a face spațiile micuțe să arate mai interesant sunt figurile și formele geometrice. Ele atrag atenția, „împing” vizual pereții în spate și fragmentează spațiul.

Fiți îndrăzneți, experimentați și profitați de tot felul de trucuri interesante care vor fi utile pentru orice spațiu îngust.

Câteva idei ingenioase pentru decorarea apartamentului mic

Pentru a evita senzația că vă aflați ca într-o „cutie”, profitați de aceste idei grozave, pe care vi le vom oferi mai jos:

Nuanțele deschise

Nu neglijați niciodată alegerea nuanțelor paletei de culori. Majoritatea oamenilor ignoră acest factor, gândindu-se în primul rând la culoarea mobilierului. În ceea ce privește designul interior al apartamentelor mici, paleta de culori vine în ajutor pentru a crea iluzia de mai mult spațiu. În acest scop, se folosesc întotdeauna nuanțe mai deschise, precum bejul, albul și toate nuanțele pastelate care vor ajuta la crearea unei senzații de spațiu mai deschis. Culorile pastelate redau întotdeauna acel aspect blând și fac camera să pară mai strălucitoare și mai mare. Puteți adăuga oricând culori mai îndrăznețe, niște pete de culoare accent.

Oglinzile

Este dovedit că oglinzile pot face o cameră să arate mult mai mare. Ele creează iluzia perfectă de adâncime în timp ce reflectă lumina până în spatele camerei. Atârnați o oglindă pe peretele opus ferestrei sau pe pereții din spatele camerei, pentru a extinde vizual spațiul limitat.

Lumina

Dacă nu există multă lumină naturală în spațiul pe care-l aveți de amenajat, luați în considerare instalarea de corpuri de iluminat care vor îmbunătăți spațiul într-un mod similar. Asigurați-vă că alegeți un bec neutru în loc de lumină albă strălucitoare și rece.