Crin Antonescu revine în politică

Crin Antonescu, fost lider PNL, și-a depus documentele în vederea unui candidaturi la europarlamentare pe lista liberalilor.

„Este în sfera mea de interes ce se întâmplă în politica europeană, în Parlamentul European, în instituţiile europene.

Vede toată lumea că următoarea legislatură a PE va fi una foarte interesantă, plină de provocări, plină de teme mari, importante şi pentru România şi pentru noi toţi în Europa”, a declarat Crin Antonescu la RFI.

Acesta a mai spus că i-au cerut mai mulți colegi să candideze, inclusiv președintele partidului, Ludovic Orban.

„Am cântărit aceste lucruri şi am luat această decizie. Am pus-o în practică, să spun aşa, pe circuitul cel mai obişnuit, pe circuitul normal, deschis prin deciziile partidului, oricărui membru, adică am depus un dosar de candidatură, care cuprinde un CV şi un proiect, un mini-program, să spunem, pentru acest mandat european”, a declarat Crin Antonescu.

Antonescu a mai spus că nu a făcut „nicio înțelegere, nicio negociere” și nu a pus condiții pentru a candida.

„E o decizie pe care partidul, având cunoştinţă de disponibilitatea mea de a candida, o va lua”, a mai adăugar Crin Antonescu.

Pentru o poziție pe lista candidaților la europarlamentare s-a înscris și Vasile Blaga.

„A început înscrierea pe listă. Avem termen de depunere a candidaturilor pe 1 octombrie. Aștept cu interes candidaturi. Și-au anunțat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureșan, Cristian Bușoi, Marian Marinescu, cam ăștia candidează.

Sunt mulți colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulți nu mi-au cerut că mă iubesc.

Unii mi-ar fi cerut „candidează tu că dacă nu obținem scorul pe care îl așteptăm, tu o să răspunzi personal, alții probabil m-au invitat să candidez sperând că voi crește scorul partidului ”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.