Criminala din Mangalia și-a pus victima în valiză și a luat un taxi. Ce i-a spus șoferului când a întrebat-o ce are în geamantan

Viorel Gabriel Teliceanu
Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Foto: Ziua de Constanța

Tânăra în vârstă de 18 ani care și-a ucis prietena în Mangalia a pus victima într-o valiză și a luat un taxi. În momentul în care taximetristul a întrebat-o ce are în valiză, deoarece era foarte grea, fata a spus că și-a cumpărat cărți de pe litoral.

Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a oferit presei mai multe lămuriri cu privire la această crimă ce a șocat orașul Mangalia.

Fata în vârstă de 18 ani și-a recunoscut fapta și a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

„E vorba de două persoane, ambele de sex feminin. Agresoarea și victima erau chiar prietene, se știau încă de la grădiniță. De 18 ani amândouă, veniseră pe litoral să lucreze cameriste și pe fondul unui conflict care mocnea de mai mult timp, inculpata a înjunghiat-o în zona cervicală pe victimă și a produs decesul.

Se pare că ele lucrau în aceeași cameră și conviețuirea dintre ele devenise destul de dificilă, motiv pentru care victima intenționa să se mute din acea cameră, de fapt să plece acasă.

Din ceea ce mi-a relatat inculpata, după ce a ucis-o, s-a schimbat, a pus-o într-o valiză, chiar în valiza victimei, a coborât-o cu liftul și a chemat un taxi. A fost ajutată de un coleg care trecea întâmplător prin zonă, un coleg de serviciu, a pus geanta de voiaj în portbagajul taxiului și apoi a cerut taximetristului să o lase undeva în proximitatea parcului, unde a și fost găsită victima”, a relatat prim-procurorul.

Nici colegul care a ajutat-o și nici taximetristul nu au știut ce este în geamantan.

„E vorba de o singură persoană, un singur autor, această persoană de sex feminin, nu avem niciun dubiu cu privire la numărul de persoane care ar fi participat la săvârșirea infracțiunii.

A fost ajutată de taximetrist, chiar dacă acesta a și întrebat-o în mod insistent ce conține valiza, întrucât era foarte grea, numai că ea i-a motivat că are cărți în valiză. De altfel, inculpata este și elevă în clasa a XI-a, trece a XII-a, și (a spus că – n.r.) și-ar fi procurat cărți de pe litoral.

A făcut cumva curat, dar nu în totalitate, în camera de hotel, de cazare, în care s-a și săvârșit infracțiunea. Spune inculpata că de la momentul înjunghierii până la decesul efectiv ar fi trecut undeva la 30 de minute, timp în care i s-a scurs și sângele victimei și din acest motiv nici nu ar fi curs sânge pe tot traseul pe care l-a avut până la banca din parc”, a mai declarat Teliceanu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.