Crima recidivistului de la Mediaș. Reacție a magistraților

Crima din Mediaș a unui bărbat eliberat din închisoare grație legii recursului compensatoriu a stârnit reacții printre magistrați și în rândul parlamentarilor din opoziție.

„Asociația Voci pentru Democrație și Justiție atrage atenția asupra creșterii numărului de infracțiuni cu violență în România, majoritatea comise de recidiviști eliberați din penitenciare mai devreme decât perioada stabilită prin hotărârile de condamnare”, transmite VeDem Just printr-o postare pe Facebook.

Reprezentanții asociației mai spun că „siguranța cetățenilor este în pericol, astfel că VeDemJust solicită reacția adecvată a oamenilor legii: Parlamentul trebuie să adopte legi care să protejeze oamenii nevinovați; Poliția trebuie să reacționeze imediat pentru prinderea răufăcătorilor; Parchetul trebuie să administreze rapid probele; Justiția trebuie să sancționeze foarte aspru infractorii care pun în pericol siguranța și viața cetățenilor”.

Deputaul PNL, Florin Roman, a anunțat că va depune un proiect de lege ca persoanele care comit „infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crimă, târhăriri sau viol” să nu mai beneficize de prevederile legii privind regimul compensatoriu.

„Voi depune la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege pentru ca cei care comit infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crima, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de predeverile Legii 167/2017, privind regimul compensatoriu.

Aproape 11.000 de infractori au fost eliberați mai devreme. 700 s-au reîntors deja în pușcării. Circa 200 de români au căzut victime din nou violențelor acestor recidiviști, care în libertate au comis crime, tentative de crime, violuri sau tâlhării”, a anunțat Florin Roman.

Sâmbătă seară, un bărbat în vârstă de 30 de ani, ieșit de curând din penitenciar, pe baza legii recursului compensatoriu, a înjunghiat un tânăr de 25 de ani. Totul a pornit în urma unui scandal dintr-un club din Mediaș.

Între două grupuri din club ar fi avut loc un conflict care a continuat pe o stradă din apropiere. Bărbatul de 30 de ani l-a ajuns din urmă pe tânăr și l-a înjunghiat mortal. Polițiștii l-au prins pe cel acuzat de crimă.

650 de infractori eliberați înainte de termen s-au întors deja înapoi după gratii, potrivit sindicatului angajaților din penitenciare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.