Crezi că ți se potrivește viața de burlac? 5 sfaturi pentru bărbații care râvnesc la statutul de burlac modern

Viața de burlac nu se rezumă doar la ieșiri în oraș, seri lungi de gaming cu prietenii și program lejer, ci înseamnă și responsabilități zilnice de care, nefiind în situația de a le împărți cu cineva, masculul Alfa modern este nevoit să se ocupe singur. Pentru a se bucura de mai mult timp pentru el și pentru lucrurile care îi fac plăcere, burlacul trebuie să-și planifice inteligent timpul și să identifice soluții eficiente de simplificare a activităților administrative.

Sunt câteva aspecte esențiale ce trebuie gestionate cu tact, astfel încât la sfârșitul zilei balanța să încline spre avantajele stilului de viață al burlacilor:

  • amenajarea și administrarea locuinței;
  • dezvoltarea abilităților gastronomice;
  • actualizarea și igienizarea garderobei;
  • menținerea unui tonus echilibrat.

Există diferite variante de abordare a listei de mai sus, în funcție de buget, determinare și abilități. Deși pare greu de crezut, unii burlaci sunt pasionați de shopping, prin urmare, a se ocupa de ceea ce ține de garderobă nu ar fi un aspect ce le-ar pune mari probleme. Însă, s-ar putea să fie complet stângaci în bucătărie, ceea ce pe termen lung s-ar putea resimți în buget, dar și asupra organismului. O primă concluzie ar fi că viața de burlac poate să nu fie atât de lejeră și lipsită de griji precum ne imaginăm.

Iată câteva sfaturi care pot face viața de burlac mai ușoară.

1. Atunci când te ocupi de amenajarea locuinței, încalcă principiul strictului necesar

Spre deosebire de femei, pentru care amenajarea locuinței reprezintă ocazia ideală de a cumpăra perne, tablouri, lumânări ambientale și alte obiecte mai mult sau mai puțin utile, bărbații sunt în extrema cealaltă; ar cumpăra doar strictul necesar atunci când se pune problema amenajării locuinței.

Orientați mai curând spre utilitatea unui produs decât spre funcția estetică a acestuia, burlacii ar fi tentați să achiziționeze mai puține lucruri decât ar face-o femeile, pentru că ei își pun doar problema necesității. Nimic greșit în asta, însă trebuie să fii pregătit pentru tot felul de situații în care ai rolul de gazdă. Cumpără un set de tacâmuri în plus, mai multe prosoape, încă o lenjerie de pat; s-ar putea să-ți folosească mai repede decât te aștepți.

2. Învață să gătești excepțional 3 preparate

În majoritatea zilelor nu-ți vei bate capul și vei comanda mâncare, chiar pentru toată ziua, dacă va fi nevoie. De multe ori, asta îți salvează timp și nici bugetul nu are prea mult de suferit, mai ales în ziua de astăzi, când poți alege dintr-o multitudine de meniuri.

Însă, e plăcut să știi că îți poți surprinde invitații cu o cină deosebită din când în când. Nu e nevoie nici să înveți cartea cu rețete pe de rost, nici să achiziționezi toate electrocasnicele de bucătărie, în ideea că poate vei avea nevoie de ele vreodată. Este suficient să exersezi 2-3 preparate, pe care să le poți pregăti cu ocazia unei întâlniri romantice, de exemplu, sau pentru părinți, cu ocazia vizitelor de sărbători.

Ar fi util să ai mereu la îndemână câteva condimente, un robot de bucatarie, un set de tigăi de calitate și aplicația de livrare rapidă a ingredientelor din supermarket. Ai toate șansele să impresionezi cu un preparat reușit și știi doar cât de important e asta pentru ego-ul tău!

3. Automatizează o parte din activitățile săptămânale/lunare

Pentru ca viața de burlac să rămână o alternativă convenabilă la conviețuirea în cuplu, va trebui să fii un foarte bun organizator. Mai ales în ce privește programul zilnic. În cuplu, responsabilitățile se împart, iar astfel te degrevezi de unele activități pe care poate nici nu le agreezi.

Dacă nu te pasionează călcatul hainelor și igienizarea lenjeriilor, există alternativa negocierii unui abonament la o firmă ce se ocupă de curățarea textilelor. Scapi astfel de o activitate pe care oricum nu aveai cum să o ignori și, în plus, vei avea întotdeauna cămășile călcate, gata de purtare. Poți opta pentru același tip de abonament săptămânal și pentru igienizarea locuinței.

De asemenea, un alt sfat de ținut minte ar fi să îți automatizezi plata facturilor prin debitarea lor direct din cont. Astfel, nu trebuie să ții minte lună de lună când trebuie să plătești cablul sau internetul. Dacă îți verifici soldurile în mod regulat și îți gestionezi bine finanțele, nu ar trebui să apară probleme.

4. Menține curățenia și fă-ți patul în fiecare dimineață

Știu că ești contrariat de un astfel de sfat, însă încearcă să faci un exercițiu de imaginație în care te vezi la ora 18.00 ajuns acasă de la job, intri în dormitor și vezi că toate sunt frumos aranjate, iar patul este făcut. Sentimentul de ordine îți dă încredere și îți aduce satisfacție, indiferent cât de grea ți-a fost ziua.

5. Amenajează-ți în casă un loc unde să te antrenezi

Stilul de viață lipsit de obligații îi dă burlacului ocazia să fie mereu în postura cavalerului gata să curteze o domnișoară care îi pică cu tronc. Iar pentru a fi mereu pregătit să impresioneze, burlacul știe că trebuie să aibă grijă de imaginea sa. Mereu elegant, îngrijit, cu fizicul bine defini. Nu este de mirare să stârnește cu ușurință interesul reprezentantelor sexului frumos. Însă, în spatele imaginii sale impecabile, stau multe ore petrecute la sală și ceva disciplină alimentară.

Astfel, poți profita de spațiul liber din locuință amenajându-ți o zonă unde să te antrenezi din când în când. Poți amplasa un sac de box și câteva greutăți sau, dacă spațiul îți permite, un aparat multifuncțional pentru fitness. În acest fel, te poți antrena în confortul casei tale, pe ritmurile preferate, mai ales atunci când ai o săptămână plină și nu îți permiți să pierzi timpul pe drumul spre sală și înapoi.

Așadar, pentru a te apropia de idealul prezentat în filmele despre burlacii moderni, eleganți și cuceritori, este nevoie de multă disciplină și abilități de organizare, iar dacă vei fi eficient și vei ști ce aspecte să prioritizezi, chiar poți avea un stil de viață lejer.

Ce zici, te descurci să-i faci concurență lui Harvey Specter?

Sursă foto: Unsplash.com