Creșteri uriașe de cazuri noi de COVID în Italia, Grecia, Spania, Franța, Marea Britanie, Portugalia

europa hartă
Foto: Clker-Free-Vector-Images / pixabay.com

Țările europene, în special cele din vest, depășesc în aceste zile toate recordurile precedente de infecții cu SARS-CoV-2, anunță BBC.

Franța a înregistrat marți, 28 decembrie, 179.807 cazuri, acest număr fiind cel mai mare înregistrat vreodată de o țară europeană în 24 de ore.

Însă nu doar Franța a înregistrat un record în valul Omicron: și țări precum Italia, Grecia, Portugalia, Spania și Marea Britanie au raportat recorduri de infectări.

Studiile au arătat că varianta Omicron ar fi mai blândă decât Delta, iar cei infectați ar avea un risc mai mic cu 30%-70% de a ajunge la spital. Totuși, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat să această creștere uriașă va aduce sistemele de sănătate din Europa în pragul colapsului.

Luni, ministrul sănătății din Franța, Olivier Véran, a atenționat că Franța ar putea avea 250.000 de cazuri pe zi până la începutul lunii ianuarie, iar Federația Spitalelor din Franța a anunțat că „cele mai dificile săptămâni urmează să vină.”

Italia a raportat 78.313 cazuri în ultimele 24 de ore – un nou record pentru această țară. Numărul deceselor din Italia înregistrează și el o creștere, ajungând la 175 (în urmă cu două săptămâni, pe 13 decembrie, numărul deceselor a fost de 97).

Marți au raportat recorduri și:

  • Marea Britanie – 129.471 de cazuri
  • Spania – 99.671 de cazuri
  • Portugalia – 17.172 de cazuri
  • Grecia – 21.657 de cazuri
  • Cipru – 2.241 de cazuri

Ieri, în România au fost raportate 1.144 de cazuri noi de Covid-19. A fost pentru prima dată în ultimele 3 săptămâni când numărul de cazuri noi înregistrate în 24 de ore a depășit pragul de 1.000, iar mai mulți specialiști au declarat că acesta este începutul valului Omicron în România.

Foto: Clker-Free-Vector-Images / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.