Cresc prețurile pe litoralul românesc

Prognoza meteo 1 mai FOTO: Ionuț Fantaziu
Vremea de 1 mai. FOTO: Ionuț Fantaziu

Turiștii care vin la mare vor plăti mai mult cu 15-20%, pentru se intră în vârful sezonului.

La trei stele, în Mamaia, cazarea pleacă de la 300 de lei camera dublă pe noapte, preţ de agenţie, dar poate ajunge, în funcţie de condiţii, şi la 500 lei cu mic dejun inclus.

La patru stele e greu să mai găseşti o cameră sub 500 de lei, iar atunci când vorbim de cazare cu demipensiune, o noapte ajunge la cel puţin 800 de lei.

Ceva mai ieftină este, în medie, cazarea în Eforie Nord şi în staţiunile din sudul litoralului, unde o cameră în regim all inclusive pleacă de la 850 de lei.

Mulţi români care pot plăti şi cu tichete de vacanţă preferă serviciile complete, care le asigură masa, şezlongurile pe o plajă privată, acces la piscină, dar şi facilităţi pentru copii şi spectacole de divertisment.

Cel mai ieftin se mănâncă la autoservire, unde un prânz cu două feluri de mâncare pleacă de la 40-50 de lei şi sunt terase care-şi atrag clienţii cu meniurile zilei de la 30-40 de lei.

Tarifele în Mamaia nu coboară, în general, sub 10 lei, fie că este vorba de o îngheţată, gogoşi, plăcinte sau o bere la draft, iar cei care vor să închirieze un şezlong trebuie să plătească de la 40 lei în sus, în funcţie de zonă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.