„Cred că vom trăi cu purtarea măștilor timp de mai mulți ani. Nu va fi nicio acalmie vara”

mască protecție
Foto: sergo75-75 / pixabay.com

Un expert în coronavirus a subliniat cât de importantă este purtarea măștilor în contextul pandemiei prin care omenirea trece în prezent.

Mai mult, el a avertizat că SUA – țara unde se înregistrează în acest moment cele mai multe infecții – nu vor avea nicio perioadă de acalmie pe timpul verii în ceea ce privește numărul de noi cazuri.

Eric Toner, expert în cadrul Centrului „Johns Hopkins” pentru Siguranța Sănătății, a declarat că americanii vor purta măști timp de mai mulți ani, relatează foxnews.com.

În octombrie 2019, Toner și echipa sa de cercetători de la Johns Hopkins au lansat o simulare de pandemie în New York, analizând diferite scenarii referitoare la modul în care locuitorii, autoritățile și agenții economici ar reacționa – teoretic – la această amenințare.

În timpul simulării, un lucru a ieșit în evidență: acoperirea feței este o apărare esențială pentru a opri răspândirea virusului. Specialistul crede că răspândirea virusului nu va încetini în SUA, chiar dacă statele încep să se redeschidă treptat.

„Nu va fi nicio perioadă de acalmie pe timpul verii. Este clar că avem o creștere semnificativă de cazuri vara, iar creșterea va fi și mai mare. Și va tot crește până când vom introduce din nou carantina”, a mai spus el.

SUA au ajuns în prezent la 2,9 milioane de cazuri de coronavirus și la 130.000 de decese.

Toner a mai spus că, până când nu va exista un vaccin, cea mai bună apărare a oamenilor împotriva virusului este păstrarea distanței și purtarea măștilor.

„Cred că vom trăi cu purtarea măștilor și cu un anumit grad de distanțare socială timp de mai mulți ani. Este foarte simplu. Dacă ne acoperim fețele, atât tu, cât și orice persoană cu care interacționezi, riscul transmiterii scade foarte mult”, a adăugat Toner.

Anthony Fauci, un expert în sănătate din SUA care se ocupă de criza COVID-19, a declarat recent că se arată de „un optimist precaut” vizavi de apariția unui vaccin pentru virus până în 2021.

Foto: sergo75-75 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.