Crame și podgorii uitate, salvate de un nou drum al vinului

struguri
Foto: Claus Ableiter Wikimedia Commons

Cramele din apropierea localității Drăgășani, din județul Vâlcea, vor fi legate de un „drum al vinului” și urmează să fie promovate ca destinație turistică, după modelul francez de susținere a zonelor viticole.

Primii paşi pentru înființarea drumului viei şi vinului au fost făcuți: pe o porțiune de 3 kilometri, traseul ce leagă sute de hectare de podgorii a fost pietruit. Până acum, o călătorie cu maşina pe dealurile din jurul Drăgăşaniului era foarte neplăcută.

La final, drumul va lega mai multe podgorii și patru crame unde turiștii vor putea degusta vinuri bune. În total, traseul îi va purta pe vizitatori prin aproape 300 de hectare de vie.

„Vor întâlni patru crame, pe care pot să le viziteze, pot vedea utilajele, cu ce se lucrează, cum se face vinul; totul este automatizat”, a explicat Cristian Nedelcu, primarul din Drăgăşani, citat de digi24.ro.

Proiectul îşi propune să atragă mai mulţi turişti aici și să salveze astfel una dintre cele mai sărace zone din ţară.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.